Elsies päron

Hungrig och knäckt

Alltså jag är så hungrig, äter som om jag inte sett mat på år och dag. Dels hade jag ganska dålig aptit (för att vara mig i alla fall) sista gravidmånaden med illamående, förvärkar och halsbränna, och dels fick jag knappt i mig något på BB, men nu så. 

Hinner med både frukost nr.2 och 3 innan Patrik ens har börjat, jag har liksom hängt på Bibbis ätrutiner. Så det är väl lika bra att fortsätta att inte väga sig ett tag till… allt det där får vi rätta till sen, just nu är vi ju i bubblan och här finns visst ingen våg, bara riktigt gott Rågsurdegsbröd.

 

Nu ska vi åka till doktorn och väga, mäta, vända och vrida lite på Bibbi. Här däremot hoppas vi att vågen visar på uppgång då hon inte var så stor, 2700g vägde hon när vi åkte hem.

Trots denna lilla, lilla kroppen lyckades hon knäcka min svanskota på vägen ut.  Jag som trodde jag var klar med allt pustande och ojjande, det låter nog till och med mer om mig nu än innan. Jag vet att det inte är helt ovanligt att det sker, och att man inte gör något åt det, att det kan hålla i skitlänge, men ska det verkligen göra så här ont? Och ska det verkligen se ut så här? Nä, jag skonar er från att lägga upp bilder på det… Så ett av problemen med att jag är så hungrig är ju att jag verkligen inte vill….bajsa.

Någon med bittra erfarenheter? Kanske några råd?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jen

  Mitt bästa råd är att ta hjälp av smärtstillande. Inte låta smärtan vara större än lyckan.

  Jag hoppas att du har mindre ont nu! Skriver ändå rådet ovan, för jag önskar att jag själv hade läst det när det hände mig. Kanske någon googlar sig hit?

  Missförstå mig inte, jag VAR lycklig! Men jag hade också så himla ont, och tänkte att jag skulle fixa det utan smärtstillande. Vilket pucko jag var. 😉 Tänk vad mycket enklare det hade varit om jag tryckt i mig åtminstone alvedon men gärna något starkare så att jag kunnat njuta till fullo av vår lilla tjejs första tid.

  Nu är hon tre år och jag både sitter och bajsar helt obehindrat. 🙂

 2. Sofia

  Hej!
  Stort grattis till er andra prinsessa!

  Jag knäckte också till min svanskota rejält när jag födde barn nr 1 (men inte med nr 2 och 3) och fick också höra att det var bara att vänta ut och sitta på sittring. Men min barnmorska sa också att en del naprapater kan hjälpa till att trycka tillbaka den i rätt läge.
  Jag provad, och lyckades! Enligt min naprapat är svanskotan sällan av, utan bara förflyttad och han kunde trycka tillbaka den. Visst gjorde det lite ont, men inte lika ont som att sitta eller bajsa med smärta i 6 månader.

  Lycka till!

 3. Sara

  Hej!
  Grattis till sötnosen!
  Jag drack parafinolja (apoteket) pga förslossningsskador lite längre bak 🙂
  Det oljar lixom in allt , så när du gör tvåan glider det lixom bara ut ! Toppen! 🙂
  Lycka till!!

 4. Lina

  Först självfallet, stort grattis! Har också varit med om svanskoteknäcken. Första barnet en törn, andra knäckt helt. Och det gör ont. Förbannat ont och det gör ont länge tyvärr. Minst 6 månader. Ibland längre.

  Bara att stå ut. Ett tips är att sitta på amningskudden om du har en för att avlasta kotan 🙂

  Lycka till!

 5. madeleine

  Aj aj aj aj jag lider verkligen med dig, men Du är grym!
  Jag instämmer med Malin (nån kommentar ner) Laktulos/Duphalac fick oxå detta tips av min förlossningsläkare.
  Massor med hoppas du mår bättre snart kramar

 6. cathis

  Grattis!

  Mitt råd är egentligen bara: våga bajsa :). Om du inte vet att du är förstoppad förstås. Jag fick tipset på bb att liksom hålla emot med en handduk över resten där nere under tiden. Det gick hur bra sim helst, även om jag var rädd innan.

 7. Malin

  Kan tillägga att det var min förlossningsläkare som gav mig ordination på Laktulos/Duphalac efter min
  förlossning. Så det är vedertaget och inget eget påhitt 😉 Kram

 8. Malin

  Jag säger bara: Laktulos/Duphalac. Som en sirap man tar en hutt av varje dag. Finns receptfritt på apoteket. Skynda köp! Grattis till lilla fina Bibbi och njut nu av babybubblan! Kram

 9. josey

  Grattis grattis! lactulos hjälpte mig då jag inte bajsade på nästan en vecka efter förlossning. Var liksom inte nödig, och sen blev jag lite nervös för hur det skulle gå när allt kom på en gång. Lactulos mjukar upp och raskar på lite så det går smidigare.

 10. Mary

  Stort grattis till den fina fina bebisen!!! O stackars stackars din svanskota!!! Jag har ingen erfarenhet där men med det andra som man gärna vill undvika…. har jag ett par bra mattips…
  1000 liter vatten….om o om igen… kaffe, oboy och det finns ett läkemedel som heter movicol som kan vara till bra hjälp. Lyck till o tusen tack för en underbar blogg som jag följt från dag 1!!!