Elsies päron

Ge mig vin & rå mat!

Jag är lycklig i mitt tillstånd, även om det varit/är relativt tuff graviditet, men nu börjar jag känna mig färdig med det här. Nu vill jag ha tillbaka min rörelseförmåga, mitt tålamod,energi, vill kunna knyta skor, sluta pusta och stånka över att ha ont överallt och kunna stoppa i mig allt jag är sugen på.

Det här med att ändra vanor och livsstil för en period tror jag ju bara är nyttigt, och bidrar till lite bättre insikter. Däremot så förundras jag även denna graviditet över hur står del av vårt sociala liv påverkas av mat, dryck och dess förväntan.

Idag är det fredag, så härligt!

Fredagskänslan har legat och pyrt hela veckan. Vad skall vi göra till helgen, vad ska vi äta, dricka?  Vad ska vi komponera ihop för meny, hur ska vi paketera vår kväll?

Missförstå mig inte, det är inte så att jag måste ha alkohol och rått kött, men det kom som en överaskning för mig hur mycket det där glaset mousserande i badkaret verkligen höjde lyxkänslan, eller hur mycket det mustiga rödvinet förhöjde smaken på middagen, och framförallt hur mycket tid jag spenderade på att se fram emot sådana tillfällen, och när jag vet att de uteblir så förminskas liksom hela upplevelsen. Det är mer stämningen kring det hela jag saknar, än själva produkterna.

Sen är gräset grönare på andra sidan, så är det bara, framförallt när det är en tidbegränsat period och man tillåter sig att sukta efter det man inte får. När det väl är fritt fram sedan så kommer jag sakna att ha en mage att klappa på, sakna sparkandet och inte vara det minsta sugen på vin. Så klart även för att då kommer vi ha en ny liten Johansson som kommer ta all vår uppmärksamhet.

Ikväll ska Pat överraska med god middag, och jag är verkligen inte svÃ¥rflörtad just nu, fantiserar om allt som gÃ¥r att äta. Även om en tonfisksallad hade suttit fint idag…

Eller kanske lite Mixed grill

Eller också tänker han att vi får väl kicka igång den här förlossningen på samma sätt som vi gjorde förra gången, men en brakmiddag på stöddiga kottar. Proppmätt efter en grillad rekordelig entrecóte med tillhörande caesarsallad gick vattnet den här sommarkvällen för två år sedan.

Det är nog bäst att börja packa ihop den där BB-väskan så att det är gjort, minns inte riktigt vad jag stoppade ner förra gången, vad det än var så tror jag nästan den åkte med hem oöppnad. Känns mest som en trygghet att ha med sig lite saker. Vad stoppade ni ner?

Trevlig fredag på er!

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Ja tog me ett par nya mammamjukisbyxor, helt underbart bra me en o-uttömjd bred resor över den pösiga lösa magen! Å en påse nötter å choklad.. kram

  2. Catarina

    Jag packade ombyte att ta hem barnet i men glömde bort mig själv lite grann.
    Fick jag göra om och göra rätt hade jag haft hårsnoddar, balsam, hårborste och lite sånt där krafs till mig själv också.
    (Istället för att skicka maken på apoteket att köpa)

  3. Anna

    Hej! Läser din blogg sporadiskt men gillar den! Imponerad av alla kokkonster… Till BB tog vi med alldeles för lite babykläder. Var inte förberedd på allt som kan skita ner barnkläder… Och så dator, Dextrosol och Findus-pajer. Inget användes eftersom det gick snabbare än väntat. Lycka till och trevlig helg!

  4. Ro.

    Jag lagade igår kyckling i lergrytan och det var en stor succes hemma.

    Jag brukar laga då och då dina recepter och som Vera sa, det blir alltid uppskattat hemma! Tack för en inpirerande blogg!

  5. Vera

    Jag såg dig och Elsie igår, så vackert gravid du är! Ni såg så höstfina och glada ut. Får jag fråga vart din kappa kommer ifrån, den var väldigt fin?
    Kul att se er och tack för en mycket inspirerande blogg, vi lagar något härifrån varje vecka och det blir alltid uppskattat hemma. Håller med om att man var sugen på allt man inte fick äta när man var gravid.
    Trevlig fredag!

    1. Familjen Johansson

      Hej Vera!
      Tack, så snällt, och vad kul att recepten varit uppskattade.
      Kappan kommer från Mango.
      Ha det fint!