Det kanske inte är vad ni kommer att laga till onsdagskvällens middag, men smaka på bilderna, och det kanske passar till någon annan kväll. Rätten kommer från Patriks jobb, och skulle med i någon trycksak, varför de för en gångs skull tog lite bilder. Tack för det!
Grillad gödkalvsentrecóte med messmörstuvade kantareller och gulbetor, med frasig potatisrösti samt portvinsreduktion.
4 pers.
- 4 skivor gödkalvsentrecóte 180-200g
- 1 bakpotatis
- 1 finhackad schalottenlök
- 4 st. gulbetor
- 1 hg kantareller
- 2 msk messmör
- 1 msk vetemjöl
- 1 ½ dl matlagningsgrädde
- 1msk råsocker
- 1 dl portvin
- 1 dl kalvfond
- 1 svartrot (strimlad och friterad till garnering)
- smör till stekning
- färsk timjan
- salt & peppar
Gulbetor & Kantareller
Koka gulbetorna tills de är lagom mjuka, ca 25 minuter. Skala och dela i klyftor. Stek svamp och schalottenlök tills svampen har fått en gyllenbrun färg. Tillsätt gulbetorna, mjölet, rör ner grädden och låt koka i ett par minuter. Tillsätt messmör, smaka av med salt, peppar och vänd ner lite timjan på slutet.
Portvinreduktion.
Smält sockret i en kastrull häll i portvin, kalvfond och koka ner till hälften.
Rösti
Skala och riv potatisen, tillsätt salt och peppar. Stek på bägge sidor tills de fått fin färg. Stansa ut fina ringar av röstin och lägg upp med den stuvade svampen.
Gödkalvsentrecóte
Salta och peppra köttet. Grilla i en het panna eller grill ett par minuter på varje sida och låt sedan vila i några minuter.
Skär upp köttet och garnera med örter, skott och friterad svartrot.
Nedan kommer även lite bilder på förrätten som bestod av havskräfta, ben från kungskrabba, sotad purjolök, gulbeta, sparris, ätbara blommor och komponerades av Pats kockkollega Johan.
Tänk att man kan bli så hungrig av att titta på bilder…..jag har ju precis ätit frukost…….Allt ovan ser ju supergott ut! På vilken restaurang jobbar din man?
Ha en fin torsdag!
Ja, eller hur! Han jobbar på Casino Cosmopol. Trevlig torsdag!