Elsies päron

Godmorgon

Åh vad det är konstigt att slå över från morgonens barnprogram för att få en snabb nyhetsuppdatering och hamna mitt i Afrikas katastrofläger. Att gång på gång få inse hur lyckligt lottade vi är. Vi vet att det förekommer mycket hemskt i världen och nyligen även i vårt grannland, men man är liksom sämre rustad för att ta emot den här informationen på sommaren, på semestern. Då har man garden nere och vill bara svepa in sig i en problemfri miljö.

Jag köper mig pyttelite bättre samvete, skänker lite pengar och är otroligt tacksam för att jag med så stor enkelhet kan ge mitt barn mat.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Håller med! En skam för världen att vi inte lyckats lösa att alla kan få mat och vatten ännu! Det är år 2011 och vi kan producera de mest fantastiska tekniska prylar men alla har inte rent vatten. Vi måste trycka på våra politiker att lösa detta. Och under tiden kan vi som du säger bidra med det lilla vi kan. Min dotters barnbidrag går då och då till oroligheter och nu till Östafrika. Det kanske inte alla kan avvara, men någon liten summa kan nog de flesta. Och att njuta och vara tacksam för vår tur och lycka att få leva i ett land med mat, vatten och socialt skyddsnät.