Så fint att sommaren kom tillbaka, i alla fall kom den till Göteborg idag. En sådan där härligt lat sommardag har det varit idag, när enda ärendet gick till torget för att köpa lite ekogrönsaker, nötter och dadlar.
Av torghandlingen blev det Gazpacho till lunch, svalt och enkelt. Jag brukar hacka ner vad som finns hemma, och idag var det det här.
Ingredienser, till ca 4personer
- 1 gurka
- 1 röd lök
- 1 knipplök
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 1 röd chilifrukt
- 1 kg tomater
- knippe persilja
- salt & peppar
- lite citronjuice
- olivolja
Tillagning
1. Hacka ner grönsaker.
2. Häll i allt i en kastrull och låt sjuda på svag värme. Smaka av med salt, peppar och citronjuice. Häll över några droppar olivoljan och låt allt sjuda tills grönsakerna är al dente.
3. Mixa gazpachon grovt (eller fint om man vill det) och ställ i in kylen.
4. Servera kall, gärna med några isbitar i
Senaste kommentarer