Jag är en bunkrare, vill ha saker i skåpen i fina rader och hellst inte använda dem. Jo, såklart använda det men då vill jag gärna ersätta burkarna så att det finns i skåpet igen. Sen är det faktiskt väldigt ekonomiskt att ha en bra bas i skafferiet. Vanligtvis när vi konstaterar att vi måste handla, för vad skall vi äta till middag? Så finns det nog egentligen många middagar att skrapa ihop i både skafferi och frys. Man stannar så lätt i tankarna bara för att man saknar en naturlig huvudingrediens, eller kanske för att den där skåpmaten kändes lite tråkig. Åker vi väl och gör den där handlingen, som inte blir vare sig genomtänkt eller stor så kommer vi ändå mest komma tillbaka med ganska onödiga tillbehör. Sen tycker jag visserligen att det är kul att gå till mataffären.
Här är exempel på en sådan ihopplocklunch.
- Bönor – blandade på burk
- Ägg
- Avokado
- Sallad
- Rödlök
- Tomat
- Vinegrette – olja, vit balsamico,dijon, citron, salt & peppar
- Vattenmelon
- Oliver
- Toast med makrill – Aningen torrt bröd, eller några rostisar i frysen finns oftast. Fyllningen kan vara lite av varje, här körde vi på inlagd makrill i tomatsås och mycket peppar. Elsie fick desto mer ost i sin för att mildra smaken lite, och käka makrill som aldrig förr. Även färskost, tonfisk, avokado, ägg, hummus..toast funkar med mycket helt enkelt, och är ett bra sätt att introducera (gömma) nya produkter.
Senaste kommentarer