Elsies päron

Dumplings

Här kommer recept på gårdagens dumplings. Har man inte tid att pilla med detta, så är det bara att köpa färdiga i en asiatisk butik liksom vi gjorde vid det här tillfället.

 • 2 salladslökar eller 2-3 dm purjolök
 • 2 kinakålsblad eller 1 liten pak soi
 • 1½ cm färsk ingefära
 • 250 g fläskfärs
 • 1 msk soja
 • 1 msk maizena
 • 1 msk vinäger, gärna risvinäger
 • 2 tsk sesamolja
 • 1 tsk socker
 • 1 pkt wontondeg (tunna frysta degblad)  

Finhacka vårlök/purjolök och kinakål/pak soi. Skala och riv ingefäran fint. Blanda detta med färs, soja, maizena, vinäger, sesamolja och socker.

Tina vårrulledegen/wontonbladen. Lägg en klick av fyllningen på degen och vik ihop som till en liten påse – kan vara öppen upptill. Lägg på en plåt och täck med en fuktig handduk.

För att inte dumplingsen skall fastna kan man pensla med olja, lägga bakplåtspapper eller kinakålsblad i botten. Placera dumplings  i ångkokaren och ångkoka i 12-15 minuter. Här passar vi även på att ångkoka grönsakerna.

Har man ingen ångkokare så gör man en. Ta en stor kastrull. Placera en djup tallrik uppochnervänd på botten. Häll i kokande vatten, 2-3 cm högt. Lägg en tallrik med kinakålsblad och dumplings ovanpå den djupa tallriken. Lägg lock på kastrullen och koka. Fyll ev. på mer hett vatten.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tant Johanna

  Men så gott!
  Jag älskar verkligen dumplings men har inte provat på att göra själv någon gång. Köpa frysta var ju ett bra tips annars? Vilken asiatisk butik i Göteborg kan du rekommendera? Tack för en mycket bra och inspirerande matblogg!
  Bästa hälsningar,
  Johanna

  1. Familjen Johansson

   Hej Tant Johanna!
   Tack! De butikerna är en liten guldgruva, men skulle gissa att de är ganska lika eftersom de antagligen har samma grossist. Vi brukar handla i den på Allégatan mittemot Pustervik, eller den på Östra hamngatan mittemot Nordstan. Vi tycker de är bra, men det är främst för att de ligger nära hemmet och nära jobbet. Kolla gärna datum på sakerna. Ha det fint!