Elsies päron

Sommarkalas

Jag har tidigare fått frågan om tips på dopkalas och tänkte berätta hur vi gjorde. Elsie är inte döpt, utan vi hade ett kombinerat ett-årskalas och namngivning. Både jag och Patrik är döpta, och medlemmar i svenska kyrkan men ville låta henne bestämma det själv när hon blir lite äldre. Dock ville vi fira henne ordentligt och få presentera hennes gudmödrar för vår släkt. Så istället för dopvatten så kröntes Elsie Gry Johansson med en blomsterkrans av sina gudmödrar Cissan ,Theresa och Lovisa (som tyvärr inte kunde komma). 

 

Vi var på ett charmigt sommarställe där alla fick plats att hänga, äta, dricka, leka, bada och umgås på ett väldigt behagligt sätt. När man blandar sina släkter och vänner från olika håll så känns det skönt att göra det enkelt för alla att umgås, dvs. hindra det från att bli stelt. Barn och sommar brukar visserligen lösa det ganska smidigt, annars är allt som skall ätas och drickas ett bra sätt att ge folk samtalsämnen. Vill man göra allt själv, vilket ju är ganska kul om man gillar sådant här, så skriv to do listor, börja i tid och kom ihåg att allt tar verkligen längre tid än vad man tror. 

Sen tycker jag man skall be om hjälp, i alla fall lite små saker här och där. Be någon ta med galgar, be någon plocka blommor till borden, be någon blåsa upp ballongerna. Ge ut lite uppdrag i god tid, så kan ni fokusera på delarna som är roligast. För det ska faktiskt vara kul att även ordna själva kalaset. Sen det kanske viktigaste rådet av allt, det gör inget om saker skiter sig lite, eller det inte blir precis som man tänkt sig. Koppla av och ha trevligt! 

 

 

Maten vi bjöd på var ganska tradiotionell, rekordeliga smörgåstårtor som följdes av rekordeliga jordgubbstårtor. 

 

Två med jordgubb & vanilj. En med jordgubb & hjortron, och en med jordgubbar,massa godis & maränger. 

  

Kakbord med kolakakor, chokladsnittar, mandel&limeskorpor, mandel&vaniljskorpor och godis. Kan börjas bakas i god tid, så kan man bocka av det från listan, eller be någon släkting baka lite. 

Elsie, Bonnie, Lill & Ines

 

Sen på kvällen plockade vi fram grillarna, då alla hade fått ta med sig sina egna favoriter att grilla, och vi hade fixat lite tillbehör. De flesta kompisar kunde sova över vilket gjorde det värt för dem att resa långväga och att man verkligen fick tid till att träffa alla som inte alltid är fallet på stora kalas. 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Stina

    Vad härligt, vad inspirerad jag blir! Vi ska ha dop för min minsta i sommar men bara kakbuffé denna gång. Vill inte ha någon traditionell doptårta utan tänkte ha härliga sommartårtor som ni 🙂 Tänkte höra hur du gjorde chokladbokstäverna?

    Häsningar från Stina

  2. Maria

    Vad roligt att två av barnen på bilden heter Elsie och Inez. Precis som min mormor respektive farmor!

    Ska själv ha dop för vår Melker på pingstafton. Hoppas på fint väder!

  3. emma

    Vad sugen man blir på detta nu då! Fantastiska bilder, ser så gott ut. Du får gärna berätta hur du gjorde tårtorna 🙂