Elsies päron

Boktips

Tänkte tipsa om några kokböcker som antagligen inte är helt obekanta.

Hemmabagaren Martin Johanssons bok om surdegsbröd är kanonbra. Han skriver och bakar på ett mycket lättbegripligt och okomplicerat sätt. Raka motsatsen kanske man kan säga om näste bagare i ledet, Jan Hedh, mästerkonditor och fantastiskt inspirerande, men kanske inte den mest okomplicerade. Fast han ger ut underbara böcker och man vill bara klappa på hans mjöliga kinder, han är precis som man vill att en bagare skall vara. Slutligen en vegetarisk bok skriven av Chris & Carolyn Caldicott som är mycket värd sina slantar. De har samlat på sig recept under sina år på resande fot och bjuder här på godbitarna ur de samlingarna.

Jag tipsade tidigare om några andra kokboksfavoriter som ni kan läsa om här.

Jag framförde aldrig min beställning, så färsbiffen får vänta till en annan dag. Men middagen gick inte av för hackor, utan höll måttet på alla sätt. Ugnsbakad kyckling, som blev en lyxig kycklingsallad med alla grönsaker, kryddor och frukter som användes vid vår styling (har inga bilder att visa upp ännu, men snart så). Gött, tack Pappapat!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ak

    Hej o tack för en fin blogg! Vet inte om du nämnt detta innan, men jag håller på att vänja min lilla halvåring vid att äta. Har du några bra tips dels på vad ni började med, men också några enkla lättlagade små favoriter ni forsatte med?