Elsies päron

April

 

Sista april idag, och jag vet inte riktigt vart den här månaden tog vägen. Våren försvinner alltid i en hiskelig fart, även om sommaren också går fort så hinner man med den på ett annat sätt. Jag har alltid som mest att göra på mitt jobb under den här tiden, mycket bokade arrangemang,  massa ny personal och uppstart av säsongen.

Hårdträning inför Gbgvarvet, där visserligen min träning är under all kritik denna vår, mend et är ett annat inlägg. Sen något som verkligen varit fantastiskt kul, att få vara månadens blogg, men känner att vi inte alls hunnit lägga ner så mycket tid på det som vi hade velat.  Har så mycket mat & baktips som jag vill dela med mig av, men det kommer tids nog.

Sen är vi med mycket blandade känslor på väg att flytta. Så våren har kantats med lägenhetsletande, husfunderingar, budgivningar, förhoppningar och besvikelser. Mäklare och bostadsmarknaden är och förblir konstig, eller kanske inte. Det är kanske snarare så att vi är så kära i vårt lilla gårdshus och Linné så det har ställts så jädra höga krav på vårt nästa boende. Nu är i alla fall beslutet gjort, och flyttlasset går senare i sommar åt östra Göteborg och det känns jättebra. Mindre bra är känslan av hela försäljningskarusellen, jag tycker den delen är skitjobbig. Alldeles för mycket pengar som är beroende på små skitsaker. Nej, det spöregnade på visningarna så det kom inte så många, så synd..

Vi har börjat röja, för att kunna städa och för att kunna ”styla”. Vi hade besök av en stylist häromdagen, det ingår i flera mäklarfirmors arvoden. Vi hade det även sist vi sålde, och då tyckte jag att vi fick en del bra tips. Den här gången var jag mest irriterad och hörde henne säga samma sak 100 ggr – Åh så lite blommor och ljus här, ser fräscht ut! Det är inte det att jag dissar effekten av att styla och göra en lägenhet neutralt fin för en bred kundgrupp, men jag tycket att det det har gått lite för långt och nästan känns fjantigt. Det handlar ju om att lura på en känsla, se så fint vi kan ha det om vi tar bort alla sladdar, gör ganska opraktiska lösningar och köper een jädra massa blommor. Känns nog extra fjantigt den här gången när vi är en barnfamilj, och allt cirkulerar kring praktiska, barnvänliga lösningar.

Att göra vårfint och plantera blommor på vår uteplats har de senaste åren varit en fröjd. Dels en start på sommaren, och dels så trevligt att låtsas att jag har lite gröna fingrar även om jag bara flyttar köpta plantor till en annan kruka. Hursom är det trevligt och blir fint, men i år var det även lite vemodigt, turligt nog hade jag en flitig assistent.

Så här såg det ut första natten när vi flyttade in här, så uppe i varv och övertrötta så att det inte gick att gå och lägga sig. Så klart att det är vemodigt när vi lämnar en plats och en tid vi tyckt så mycket om, men vi är ju på väg mot något vi verkligen vill och ser fram emot massor. En ny tid och ny plats.

Tack för att ni har hängt med oss under April!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida K

    Det här är en så bra blogg! Jag tycker det är jättespännande att läsa recepten, enkla grejer som både låter och ser goda ut. Har redan provat en del av dem, och det har bara blivit bra 🙂

    Tycker också att Elsies hänglsebyxor är så himla söta! Typiskt sånt som jag också hade när jag var liten, lekvänliga kläder.