Elsies päron

Pysslig Påsk

 

Jag har alltid gillat påsken, och vad är det inte att gilla. Den kommer på våren, den kommer med lediga dagar (för många av oss i alla fall) och den kommer utan krav och förväntningar. Balla ur med påskpynt och dekorationer om du vill det, eller lyft inte ett finger – vilket som känns lika ok.  Det är inte många högtider som är helt kravlösa, även om det inte är vi själva som ställer kraven vid många högtider så finns de ju där någonstans.

Vi brukar oftast fira påsk med vänner, men ska ta det väldigt lugnt i år. Pat ska jobba, och jag planerar att bara återhämta mig från en rolig men otroligt hektisk månad. 

Hoppas att ni känner likadant, att påsken bara är en valfri långhelg då vi har det skönt och äter godis. Elsie diggar i alla fall det här med fjärdrar väldigt mycket, luktar och känner på dem hela tiden, så fjädrar blir det nog i hennes ägg.

För alla er som är bortbjudna eller bara har lite extra ledig tid att lägga på lite pyssel tänkte jag tipsa om några väldigt enkla ”Gå bort presenter”.

Jag brukar tycka att det är roligt att pyssla, för det är så härligt onödigt. Det är inte ofta jag har tid, eller ork men en VAB-skärtorsdag är väl ett bra tillfälle. Sen att ge bort det kan vara blandade känslor, inte för att jag vill behålla det men främst för att jag får lite känlsan som när man var liten och alla ens julkappar till familjen var hemmagjorda. -Åh tack hjärtat, en toarulle med ögon och näsa, den ska vi ställa på ett fint ställe. Fast jag tänker att de får ju faktiskt något som de kan använda, istället för en lite prydnadsgrej, då man även kan få svaret, den skall vi ställa på ett fint ställe:)

Hur som helst, påskgodis, vårblommor m.m. är bra enkla presenter, men om man vill göra något annat så, och ofta har man mer i skåpen att jobba med än man tror.

Citrussalt – så enkelt och gott.

1 pkt flingsalt
skalet av 1 citron
1 kvist rosmarin (om man vill)

  • Tvätta och riv skalet av citronen men undvik det vita, använd ekologiska produkter när ni ska använda skalet. Finhacka rosmarinen.
  • Blanda citron och rosmarin med saltet och häll upp i fina små glasburkar. Dekorera och ge bort.

Här är några fler förslag som kan användas på olika sätt.

  • Mandel & Kanel
  • Smaksätt exempelvis kaffe. Jag brukar mala mandel, och rosta den lite snabbt i ugnen, sen blanda ut den med kaffe. Lägg i en burk/zellofanpåse och lägg även i några kanelstänger.

 

  • Mandel, nötter & sesamfrön
  • Hacka mandel grovt, och blanda ut med frön och nötter. Mest dekorativt om man blandar färger, som exempelvis mörka och ljusa sesamfrön. Rosta och använd i sallader, bröd, musli…

 

  • Citrongräs och muskot – fint att bara ge bort i en burk som det är.

Olja tycker jag är jättebra att få. Antingen så köper ni någon fin, eller smaksatt, här ovan tre goda rapsoljor, en tryffelolja och en valnöt. Eller så köper ni en neutral och smaksätter själva. Se bara till så att ni använder rena produkter och flaskor till förvaring.

Exeempel på bra smakssättning till olja:

  • citrus av alla de slag 
  • vitlök
  • rosmarin
  • timjan
  • chili

Men prova på med det mesta. Är man en långsam användare av oljan så bör man nog sila av den efter ett tag, men det står sig lganska änge med dekorationen i.

Elsie är redan klar med sin present, och den ska stå på det finaste stället.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.