Sveriges kanske vanligaste middag blev det här ikväll, som verkligen inte går av för hackor.
Med en vitaminkick till efterätt.
Den här frukten åts väldigt okomplicerat, vilket nog är godast. Men om man liksom är sugen på något mer än bara frukt eller att äta den på ett nytt sätt så kan det faktiskt vara gott att krydda eller göra en smakrik lag till den.
LAG:
- 1 dl socker
- 1 dl vatten
- 1 tsk kardemummakärnor
- 1 kanelstång
- 1 bit ingefära torkad
- 1/2 tsk anisfrö
Till exempelvis en sallad på :
- 1 äpple
- 1 päron
- 1 apelsin
- 1 banan
- 1/2 dl russin
- ½ dl frön
Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Låt koka på svag värme ca 5 min. Låt lagen kallna och sila den sedan. Skär frukten i bitar, blanda i russinen och häll lagen över. Låt salladen stå kallt till servering.
eller:
Lag:
- 4 dl vatten
- 1 dl socker
- 3 stjärnanis
- 1/2 pressad citron
Fruktsallad:
- 2 kiwifrukter
- 2 bananer
- 2 äpplen
- ca 200 g blå vindruvor
- ca 200 g hallon
Koka upp ingredienserna till lagen, tills vätskan ”klarnar”. Låt lagen svalna.
Skala kiwi och bananer. Skär frukten i bitar, dela och kärna ur vindruvorna. Lägg frukt och bär i lagen.
Ställ i kylen.
Senaste kommentarer