Jag är ett stort fan av varmrökt fisk, som vi åt i helgen, men har aldrig prövat att röka den själv. Den här honungsrökta godingen kom bekvämt från saluhallen.
Kanske borde man slå till på en låda och börja röka lite grejer. Den här nedan finns på Clas Ohlson för en femhundring
I den kan man röka fisk, kött, skaldjur, grönsaker m.m. Den har två våningar med dubbla brännare. Rostfri röklåda, Luftspjäll i locket, försedd med dropplåt, rökgaller och tändvätskebehållare. Mått: 42,5x 26,5×8,5 cm. Blev väldigt sugen på att slå till på en sådan inför sommaren, tänk vad juste att bära med sig den på picknicken/fisketuren istället för en liten engångsgrill. Det luktar nog en del, så man kanske inte bör göra det på balkongen, men har man trädgård så måste det vara lugnt, för det luktar ju ljuvligt gott.
Vi köpte typ en sån rök förra året för ca 300. Funkar finfint! Vi är väldigt sugna på att bygga en egen rök dock. Så att man kan elda med riktig ved och inte med T-röd, och så att man kan kallröka också! Men det är ju ett litet projekt. VI har mest rökt rådjurskött då vi råkar ha gott om det, och det är toppen! Fisk har vi inte provat än, men det kan ju knappast misslyckas.
Hej Annie!
Sent svar, men vad juste det låter, och kul att man kan utveckla ännu mer. Tack för tips, får nog ta och köpa en i alla fall.
Ah, jag längtar till stan! Det första jag skall göra är att ta ett besök pà nàgon saluhall. Tack för fin inspiration!