Smulpaj är verkligen en tacksam sötsak att baka. Så enkelt och lätt att variera, så jag tror att det här går lika snabbt som den där fjantiga reklamen för halvfärdig smulpaj. Den där de mjölar ner sig lite för att låtsas som att de har bakat det. Onödiga produkter, det skall inte vara något konstigt att säga – I did it from scratch. Företagen vill ju bara att vi ska tro att det är krångligt.
Här är två förslag:
Smöra formar
Lägg i önskad fyllning
Smula över smuldeg och baka av.
Idag blev det fyllningen:
Rabarber,Vanil & Kokos
- Frysta rabarber
- Strösocker
- Vaniljsocker
- Potatismjöl (för att ta upp lite av vätskan från rabarberna)
- Kokos
Blåbär,Vit choklad & Vallmo
- Frysta blåbär
- Strösocker
- Potatismjöl (för att ta upp lite av vätskan från blåbären)
- Riven vit choklad
- Vallmo
Smuldeg brukar jag göra så här:
- Smält smör.
- Häll i strösocker, havregryn och vaniljsocker tills du får en bra, god konsistens. Idag hade jag även ägg och lite vetemjöl för att få ett fastare täcke.
Både smuldeg och fyllning går verkligen att variera med allt vad man tycker är gott. Både frysta, konserverade, och inlagda frukter och bär funkar lika fint som färska (nästan i alla fall). Blir det väldigt vattnigt av det frysta så kompensera med att pudra över lite potatismjöl.
Oj . . nu bidde det två gånger 😉 Ja men så bra är den, hihihih
Ville bara säga T A C K för en helt underbar blogg, SOM jag har saknat dig!
Jennie
Ville bara säga T A C K för en helt underbar blogg!
Som jag har saknat dig!
Jennie
Åh, vad gott!
Och vilken härligt blogg! Hit kommer jag igen….
Jag håller med om den där löjliga reklamen och onödiga paj-produkten. Det finns väl inte mycket som är så enkelt som smulpaj och ska dom ändå mjöla ner sig så……..
Åhå! Öppnar kaféet i morgon Fredag! Så fort tiden går, å vilka fina å mumsiga pajer du bakat, lycka till på öppningsdan!
den mammalediga =)