Elsies päron

Morgonpigg

Godmorgon! 

Jag har alltid varit morgonpigg, nästan lite galet mycket ibland. Framför allt om jag är jobbstressad, då kan jag stämpla in kl. 05.00 bara för att det är lika bra att komma igång, trots att jag har friheten att börja när jag vill. Skulle jag vara tvungen att börja vid den tiden, då hade det varrit hur jobbigt som helst. Är väl kanske inte helt sunt, och jag går ju in i väggen senare på dagen. Men den morgonstunden när världen inte riktigt har vaknat ännu, packhuskajen och älven är helt stilla och man äter frukost med lite måsar som sällskap, då gillar jag att vara morgonpigg. 

Utsikt från mitt kontorsfönster, dock med kvällssol, men inte fy skam det heller.

 Så hinner man jobba några timmar innan telefon och mejlen börjar komma igång. Lagom tills att mina kafétjejer börjar stämpla in och baka ut nattens kalljästa bröd, och det blir dags för frukost nr. 2 

 

Fast Elsie har ruckat lite på min dygnsrytm, hon sover si sådär på nätterna vilket har varit kämpigt. Inatt dock har hon sovit hela natten, så jädra skönt! Ända till 06.00 vilket är bra hemma hos oss.

Jag tycker att vi har testat det mesta för att få henne att sova bättre, men det känns som att det bara är att acceptera att det är så här nu. Eller har ni några tips, alla ni med nattpigga barn?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Hej!
    Jag känner helt igen mig! Jag är också lika morgonpigg. Jag o min man trodde det skulle bli superlugnt med barn. Både mormor o farmor berättade om hur jag jämt sov från 18:00-06:00 och min man 19:00-07:00 VARJE natt. Minsann! SÅ sover INTE våra söner haha! Dom är BÅDE morgonpigga o ’nattpigga’ och vaknade typ varannan timme som riktigt små. (Nu 5,5 och 3 år)
    Lösningen för oss var närhet! Vi har ETT sovrum med tre breda madrasser i bredd 😉 Supergosigt o superlugna nätter. Lycka till! Vad jobbar du med förrästen, låter spännande! Kram o fortsatt trevlig helg! Tack för inspirerande blogg!