Elsies päron

Intresse eller idioti?

Tack Cissan för fina ord.

Brödet som vi krånglade med under Vasaloppsfrukosten, fick en jädra krånglig fortsättning. Så pass så att man inser att, nu får surdegintresset nog lugna ner sig. Att vi ibland står på natten och sätter fördegen, att vi nu sprang ut i pyjamas och köpte ingredienser, och sedan när ugnen la av mitt under andra jäsningen, och vi fick sprang och hämta bilen för att åka till jobbet och baka ut det. Varför inte låna ugnen hos en granne? Jo, det var en strålande vacker söndag, och våra normala grannar var inte inomhus och bakade.

 Brödet blev fantastiskt bra i alla fall.

Jag och Elsie tog en promenad hem med två fina kakor som låg inlindade i korgen under Elsies springvagn. Hon älskar sin springvagn, men det måste gå fort, inte någon tråkig promenadhastighet. Så hon försökte likt när man gungar att ta fart, och få igång vagnen. Så vid en trottoarkant, och med hennes gungande så åkte en av de inlindade brödknytena ur och hamnade mitt i en vattenpöl. Tack och lov hade jag vett att tänka, skit, och gå därifrån.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Hej Kirre! Vilken härlig blogg du har skapat! Känner redan att gå in och glutta här kan bli ett farligt tidsfördriv som min arbetsgivare inte kommer att uppskatta… Hoppas att ni får hålla er friska nu framöver och att vi kan boka in en repris på middagen hos fröken Fransson! Kram Elin

    1. Familjen Johansson

      Åh tack Madeleine, så kul! Det är ett litet kafé som även sysslar med massa olika arrangemang på en båt ombord Maritiman.

  2. Jenny

    Vilken fin och bra blogg, hamnar direkt bland favoriterna.

    Jag har en fråga om surdegsbrödet; jag älskar surdeg men har aldrig vågat mig på att sätta en deg själv. Anledningen; jag är rädd att vi har för kallt hemma. Vissa hävdar att den ska stå i kylskåp men flera experter jag lyssnat på hävdar att den ska stå lite varmare än rumstemperatur, ca 25 grader. Vi har ca 21 grader hemma. Hur mycket påverkar det degen? Våra element är inte varmare de heller.

    Keep up the good work!

    1. Familjen Johansson

      Tack Jenny, så glad jag blir!
      Jag tycker absolut att du ska ge dig på det sura. 21 grader tror jag är lugnt, det värsta som händer är att det tar lite längre tid för surdegen att utvecklas. Om inte elementen är så varma, finns ofta andra ställen man inte tänker på. Alla maskiner alstrar lite värme så kanske ovanför ugnen, ovanför kylen, vid tvättmaskinen..You keep up the good work!