Elsies päron

Innovation, Mat & Hällsnäs

 

Innovation är ett spännande ord. Ett ord jag har smakat på så mycket den senaste tiden. Jag är på en plats i livet där jag suger åt mig allt som andas kreativitet, nytänk och utveckling. Jag kan inte få nog av idéer utanför allt vad boxar och ramar heter, vill läsa om folk med krokiga bakgrunder, som bytt karriär, förverkligat sina drömmar och vågat ge sig ut på osäker mark.

Det kanske är någon form av 30-40-årskris, men en välkommen sådan. Kris i sin allra positivaste bemärkelse. Jag har fortfarande lite panik över att jag egentligen inte har något jobb, men njuter varje dag av att jag har vågat förändra och att jag strävar mot något jag tror på. Sen vart det hamnar återstår fortfarande att se.

Jag och Patrik hade den här helgen det stora nöjet att få vara med på en Innovationsresa. Jag vet inte riktigt hur jag skall beskriva det, och det var nog det som var tjusnigen med hela helgen. En alldeles otydlig, obestämd och innovativt helg med trevliga främlingar. Det kändes ungefär som att kliva in i en Agatha Christie roman, när en grupp människor har bjudits in till det vackra huset med anor från sekelskiftet utan att egentligen veta så mycket mer. Mig veteligen var det ingen som försvann eller blev förgiftad men det var lyckat ändå.

Egentligen var det väl snarare en mellanlandning, och den gjordes av Innovationsresan, och temat var något så fint som Mat, innovation, konst & upplevelse

Det hela ägde rum på det fantastiskt vackra Hällsnäs utanför Göteborg, som på detta stop stod som värd. Ett generöst värdskap, som även innefattade att vi fick en helkväll med den underhållande Douglas Spiik. Han är inte bara duktig köksmästare för Hällsnäs och Råda Säteri, medlem i culinary team west of sweden med fokus på molekylär- och precisionsgastronomi utan även en Innovatör.

 

Hällsnäs är svårt att beskriva med få ord då de är otroligt kreativa och framgångsrikt sysslar med mycket. Jag tänkte skriva mer om deras matatelje och framtida samarbete med folkuniversitetet senare, men värt att nämna för stunden är att om ni går i bröllopstankar eller vill göra något kreativt med kollegor eller vänner så kolla in deras hemsida.

 

  

Douglas och Pierre Jacobson gjorde ett bra jobb att både förtydliga och förvränga vad vi trodde vi såg, smakade och doftade. Med hjälp av essenser (från spanska företaget Sosa som är ledande inom textur och molekylär gastronomi. Något som är koolt är att allt är naturligt och vegetabiliskt) flytande kväve och lite tillbehör gjordes det både glass, maränger och mousse på någon minut. Här fick vi en trollkarlsuppvisning men med metoder och tillvägagångsätt som nog kommer få ett större utrymme i vår framtida gastronomi.  

Kvällen avslutades med en middag som inte kan beskrivas med något annat ord än innovativt. Innovatören fick helt enkelt köra sitt eget race. Återkommer snart med bilder hur det såg ut när de fyra elementen serverades.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. elsiesparon

      En sådan trevlig hälsning från Sveriges gladaste man:) Trevlig sommar till dig och hoppas vi ses igen!
      Kristin

  1. Marie Dahlgren Olsson

    Tack så mycket! Väldigt vackra bilder! Olle och tycker det var en förmån att få vara med på denna resa tillsammans med innovationsresenärerna och innovationsresearrangören Hällsnäs Affärsklubb. Tack!

  2. Marianne Fontaine Jern

    Detta var de trevliga överraskningarnas helg! Så fint fångat på de vackra bilderna. Så kul att ha fått förmånen att vara med och träffa alla trevliga människor.

  3. Anna Lena Friberg

    Hej!
    Vilka fina bilder! från en fantastisk kväll!!
    Allt gott!
    Anna Lena Friberg
    Innovationaresenär