Elsies päron

Bacon, ägg & mysa gott!

Gårdagens söndagsfrukost hemma hos oss var bacon och ägg, men i en lite tillpiffad variant. Inte så himla krångligt och bra mycket festligare än de varianterna vi brukar göra. Ibland får man lyxa till frukosten lite.

Separera äggulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum, vilket inte är så svårt men kan även nämnas att det blir bäst om,

  • Kärlen och vispen är torra och rena.
  • Vitorna inte är kylskåpskalla 
  • Mixa aldrig, och börja vispa lite försiktigt så att vitan (proteinerna) inte går sönder och öka sedan.
    Kommer det äggula i vitan så blir det inget skum.
  • När man kan vända bunken upp och ner så har man bra skum.

Skopa upp skummet och gör en liten grop för gulan. Riv över parmesan (eller blanda i det i skummet), salta lite och lägg försiktigt ner gulan. Kör in i ugnen i 150 grader i 10-15 minuter, eller tills det börjar få fin färg.

Smörj formarna lätt, stek på baconet lite så att den får lite stadga. Lägg den längsmed kanten och knäck ett ägg i mitten. In i ugnen i även här 150 grader i 10-15 minuter.

 Bra varianter om man vill bjussa på lite roligare frukost.

Elsie är, vilket jag antar de flesta barn i den åldern är, en liten svamp på allt man säger nu. Härmar allt! Vi har inte vant oss vid det, det slinker ur oss alldeles för mycket oppassande. Hur vänjer man sig vid det?

Man får snabbt höra upprepningar på vad man tydligen använder för ord ofta, inte alltid vackert. Finare är istället när de sätter ihop nya ordkombinationer. Elsie frågar dagligen, Sovit gott? Frågar gärna alla hon möter. Det senaste är frågan om vi skall Mysa gott? Vilket hon förklarar att hon och Bibbi gör här.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. madeleine

    Men det där såg ju betydligt roligare ut än våra helg-ägg som vanligtvis slutar som kokta ägg….
    Ja det är på gott å ont de små liven härmar men visst är det väl ändå lite roligt ibland när saker man minst anar slinker ur munnen…..inte alltid så lätt att läga band på sig, kram