Elsies päron

Elsies tyck.synd.om.mig.kupp – Lätt som en plätt

Jomen visst är det vattenkoppor!

Det bara måste vara det? Nu har vi ringt sjukvårdsupplysningen, varit på BVC, träffat tre barnmorskor, pratat med distriktsköterskan på vårdcentralen och alla säger förvånansvärt olika. Vi har även i vår iver googlat lite för mycket på  ”konstiga utslag”, gör inte det!!

Det som igår bara var små finnar, är idag dels fler och några är dels lite vätskefyllda. Så sorry grannar att Elsie fick leka med er i går, då vi fått direktiven att det inte var koppor…

Man blir en jäkla hönsmamma/pappa så fort ens barn är sjukt. Elsie är fortfarande helt oberörd av sina utslag och överpigg som alltid men både mamma och pappa går runt och klappar och kramar på den lilla, lilla svaga flickan… Middagen blev plättar med både saft och sylt, till både Elsie och KickiKanin och fick ha picknick på pallen.

Plättar

  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk flytande margarin

 

  • Vispa samman äggen med hälften av mjölken.
  • Tillsätt mjölet och vispa till en klumpfri smet. Vispa i resten av mjölken och saltet.
  • Vispa ner margarinet i smeten, då beövs det oftast lite mindre än om man häller det direkt i laggen.
  • Hetta upp laggen. Häll i ett tunt lager smet. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända plättarna. Stek i ytterligare någon minut.

Tänkte ge massa tips på smaksättningar, varianter m.m men för er som verkligen gillar pannkakor i alla former rekomenderar jag istället den här sidan, fylld med all världens pannkaksrecept och bra råd.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madeleine

    Jag är ledsen men utan att ha sett en endaste prick på Elsie kan jag säga att det INTE är vattkoppor. Vår 3-årige son hade nämligen exakt samma sak för ca 5 veckor sedan. Prickar som såg ut som små små finnar, ev vätskefyllda men inga blåsor direkt. Kliade som tusan. Läkaren sa (och vi var där FYRA gånger) vattkoppor.
    ”Kopporna” gick bort efter sisådär 8 dagar och efter 4 veckor kom samma ”koppor” tillbaka. Not so much vattkoppor eller hur?
    Ny läkare trodde på porer som smetats igen av fet salva (han har eksem också den rackaren). Själv tror jag kanske på virusprickar.

    Lycka till med ”vattkopporna” 🙂