Elsies päron

Löpvagn

     

Vi har varit sjuka till och från hela vintern, dagisbaciller som vi tydligen inte kan stå emot. Det blir väldigt tydligt för mig under en så här lång period hur mycket bättre jag mår av att få röra på mig. Varenda liten del i mig, behöver den där träningsstunden. Trots det så kommer det alltid att vara skönare att ligga kvar i soffan, vilket är konstigt.      

Jag tror inte att jag är ensam om det, och jag tror att det oftare handlar om att göra slag i saken, mer än att vi inte hinner och inte orkar. Bäst för mig är att inte tänka, bara snöra på skorna medans musiken redan pumpar i huvudet och ge sig ut. Alltid tungt i början, men sen när man knappt ens reflekterar över att man springer utan endorfinerna flödar, och man löser världsproblemen, samtidigt som man är med i en musikvideo, då är det fantastiskt!     

     

Ett bra sätt att få tid till löpningen är att investera i en löpvagn, kan verkligen rekommendera det. Vi sprang visserligen med vår vanliga Kronan, Duovagn i början. De flesta vagnar går väl att springa med, men cyckeldäck, stora däck och bra fjädring är en fördel. Många motionsanläggningar hyr ut vagnar, så kan man pröva lite innan man slår till. Exempelvis här i Göteborg kan man hyra en i Skatås, och 8 km – spåret är riktigt vagnvänligt.    

Förra våren var vi föräldralediga 50% var, vilket gav oss mycket tid till att löpa hela familjen. Så himla bra! Är man på olika nivåer, och vill springa ihop så är det bra att den ena skjuter på en vagn i uppförsbacken.   

        

Vår löpvagn är Babyproffsens eget märke, Babytravel Runner, kostade då 1990:-.      

När vi letade fanns det ganska få på marknaden, men jag tror att de som finns är relativt likvärdiga, förutom priset. Vi har haft våran ett år, den fungerar fortfarande lika bra, och har då hängt med på både off road, som på Marathondistanser.      

Tänk på vinddraget, och använd hellre vindskyddet i onödan då de blir ganska utsatta där de sitter. Elsie gillar verkligen sin vagn, och antingen skrattar och tjoar hon eller också sover hon som en stock.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Tack för en kul och inspirerande blogg! Jag väntar mitt första barn i maj och har kollat lite på kronan duovagn, är ni nöjda mer er?

    1. Familjen Johansson

      Hej Lina! Grattis till första barnet! Vi är jättenöjda med vår, men det beror nog på vad man ska ha den till. Promenader, skogen, snöslask – kanon! Affärer, trånga utrymmen – mindre kanon. Elsie kunde även sova i liggdelen när man var borta ganska länge eftersom den är så rymmlig. Lycka till!

  2. Maria

    Jag med! Hitlänkad från Blankens. Nu har jag sparat länken så jag kommer hälsa på er här varje dag 😀 Väldigt härlig mix som sagt! Inspirerande! Tack för att ni delar med er!

  3. Hannah

    Har en mini me light jogger som har varit helt super!! Den är väldigt bra i pris dessutom. Ett litet tips.

  4. emma

    Kan VARMT rekommendera löpar/cykelvagen från Chariot:
    http://www.activekids.nu/

    Ska man springa eller cykla med sina barn så ska man verkligen fundera på vilken vagn man använder. En vagn som är gjord att springa med och som framförallt är stabil!
    Den är visserligen dyr men vi har inte ångrat en krona och den är super nu när det varit skitväder – lillgrabben sitter i sin sovsäck i tryggt förvar och man behöver inte oroa sig för varken vind eller regn – perfekt!

  5. Miss Agda- Nybliven mamma tränar

    Jag springer med en vanlig vagn nästan dagligen (Bugaboo Cameleon) och det funkar visserligen fint, men nu har jag mer och mer börjat tänka på att investera i en löparvagn. Har hört att Mountain Buggy Terrain är bäst på marknaden, men så kostar de också 7000kr, vilket är mycket för ett komplement…. Så bra att höra att även en billigare vagn verkar fungera bra! Tack!