Idamik

Sommarträning 2020

Jag har beslutat mig för att köra en utmaning i sommar. Gör nästan alltid någon deal med mig själv för att träningen inte ska bli bortglömd bland massa andra härliga sommaraktiviteter.

Jag kommer köra 40 pass på 8 veckor.

Vad räknas som ett pass? Minst 20 min träning, ombytt per pass. Alltså inte en lugn promenad med familjen men träningspassen behöver inte vara särskilt långa.

Jag kan alltså om jag vill ha fler vilodagar köra tex 20 min intervaller på morgonen och sen ett styrkepass på kvällen etc. Det behöver inte vara 40 olika dagar på dessa 8 veckor utan så länge det är 40 pass så får jag köra 3 st samma dag osv. Ni hajar va? Det kommer vara alltmöjligt. Tillexempel: Löpning/Gym/Familjeträning/Cykling/Utegym/Hemmaträning.

Hoppas få med mig familjen på flera av passen.

Varför träna lite extra hårt och mycket på sommaren?

Jo för att då är vi båda lediga och kan därför hjälpas åt mer med barnen och det innebär mer vila och återhämtning. En chans som inte alltid kommer i vardagen när det är jobb osv som gör att jag som föräldraledig helt naturligt drar ett större lass hemma med barnen. I sommar är vi lediga hela 7 veckor tillsammans allihopa och många av dessa veckor kommer vi vara på hemmaplan vilket innebär att det kommer finnas mycket tid till träning.

Blir nog ett gäng löpturer till denna utsikt.

Jag älskar träningen och vill verkligen bygga upp en stark kropp som kan lösa i princip vadsomhelst. Jag har kommit en bra bit på vägen och ser framemot att kunna lägga lite extra fokus under kommande veckor. För mig är det en frihet att känna mig stark och vältränad. Och då menar jag vältränad i som att klara av att träna ett gympass på morgonen sen dra iväg på utflykt och vara igång med barnen hela dagen för att på kvällen kanske ta en promenad med en vän eller vadsomhelst. Jag vill känna en frihet i att kunna göra vad jag vill och lite till. Inte känna att jag behöver träna lite lugnt för att jag ska orka med en heldag med fullt ös för att sen orka med att laga middag osv osv. Ni fattar.

Det handlar inte om att jag är lyckligare om det står 65 eller 85 på vågen men jag vill känna att jag är stark och fri och kan vara igång och leva ett aktivt liv. Jag är en person som gillar när det händer grejer. Jag är gärna på språng. Jag vill att min styrka ska matcha mitt mindset så därför tar jag tillfället i akt och kör på lite extra med träningen. Det kommer inte bli något specifikt kostfokus. Jag har fått en bra rutin här i vår tycker jag. Försöker äta varierat och satsa på mycket mat och göra bra val men sen slinker det såklart ner goda, onyttiga alternativ också och så vill jag ha det. Jag älskar god mat och har en sambo som är fantastisk på att laga sådan så den lyxen kommer jag alltid ta tillvara på. Och semester är ju semester. Glassvädret kan man inte bara blunda för, eller hur? 😉

Så vad gör vi? Nu kör vi!

Sommarträning 2020 here I come!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.