Mammamuskler – En till Loppi Bloggplattform webbplats
mammamuskler

Mammamuskler

Annons

Veckans pepptalk med Lotta Svanefjord!

Namn: Lotta Svanefjord

Ålder: 27

Sysselsättning: Försäljningschef Ica Maxi

Bor: Vännäsby, 3 mil utanför Umeå

Instagramkonto: Loottas

Hur ser en vanlig träningsvecka ut för dig?

Det här har ändrats mycket senaste året. För ett år sedan överbelastade jag nämligen mitt ena knä och fick lägga cykel- och löpskorna på hyllan för ett tag. I stället hittade jag in i gymmet och blev fast för första gången i mitt liv. Tidigare har styrketräning varit något jag bara måste härdat mig genom för att inte skada kroppen som i övrigt mest tränade cykel, löpning, simning och skidåkning. Triatlet som jag då var.

Men sen ett halvår tillbaka tränar jag nu 3 rena styrkepass i gymmet/vecka. Antingen hemma i vårt träningsgarage eller på Iksu här i Umeå. Utöver det kör jag 3-4 cykel/löp/skidpass i veckan beroende på väder och vind. Åkt mycket skidor vintern som varit då snömängden och vintern i Västerbotten har varit helt fantastisk.

Favoritövning?

På cykel är det långa backintervaller. Men utöver det älskar jag marklyft och chins, just för att det är nytt och utmanande för mig.

Vad/vem inspirerar dig?

Svår fråga, Väldigt många inspirerar mig! Jag är en sådan som kan bli inspirerad bara av att läsa på instagram vad någon jag inte känner har kört för pass. Men just nu inspireras jag av alla mina vänner som är mitt uppe i småbarnsåren och ändå lyckas pussla in träningen i vardagslivet!

Sen har idrottare som Susanna Kallur och Charlotte Kalla alltid inspirerat. Starka idrottskvinnor kan vi aldrig få för många av.

Har du något mål uppsatt inför 2018?

Mitt mål för i år är att hela tiden har förhårdnader och valkar i händerna, för då ökar jag i styrka och ställer allt högre krav på greppstyrkan som varit min svaga länk.

Annars har jag inga rena prestationsmål som jag tidigare haft genom maraton, Ironman och ultramarathon i fjällen.

I år vill jag göra liknande saker men på ett annat sätt. Åkte ett eget Vasalopp första helgen i mars och tänker springa ett maraton när jag går på sommarsemester genom att då springa hem från jobbet som med en omväg kan bli 4,2 mil. Allt för att bevisa för mig själv att jag kan göra sådant utan att sätta en nummerlapp på bröstet.

Nämn 3 livsmedel du alltid har i kylskåpet/skafferiet?

Mitt kylskåp känns tomt om det inte finns ägg, morötter och havremjölk hemma.

Har du något hälsotips du vill ge bloggläsarna?

SÖMN! Alla säger det men det är ju för att det är så sant. Mina vardagar innebär uppstigning 04,30 och det hade inte gått ifall jag inte släcker lampan 21,00.

MAT! ÄT mer mat. Jag upplever att många tjejer är dåliga på att äta. Tänk mer istället för rätt mat. Äter man mer och blir mätt kommer det i sin tur leda till mindre sug och därmed väljer man automatiskt bort skitmat som kanske åker ner av bara farten.

VAR SNÄLL. Jag tror den psykiska hälsan är minst lika viktigt som punkterna ovan. Testa att varje dag ge någon person i din omgivning en komplimang. Ger man spontan kärlek får man det också tillbaka och inget är så hälsosamt som en glad själ.

Berätta en hemlis om dig själv?

Oj, svårt.

Något som inte är en hemlis men som väldigt få vet om är att jag har ett SMsilver i vintersimning.

Tack för att du ville dela med dig och vara med i Veckans pepptalk Lotta! Fortsätt inspirera och lycka till med allt du tar dig för, du är grym!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons