Idamik

Veckans Träningspepp

Veckans mål:

2 x Gym.

3 x Hemmastyrka/utegym/intervaller

72 000 steg.

Utvärdering av målen:

Jag har gjort mina träningspass. Blev ett extra pass på gymmet på söndagskvällen men det var egentligen måndagspasset som jag körde några timmar tidigare. 12 h tidigare ganska prick. Skönt på något vis att bryta ett mönster även fast jag gillar rutiner. Måndag blev istället mysmorgon med familjen och sen utflykt. Sånt behövs också. Stegen förra veckan har gått helt åt skogen. Har helt enkelt typ struntat i det. Satte ett lägre mål för att jag visste att jag inte skulle kunna komma upp i samma siffror som tidigare. ”Ursäkterna”/anledningarna är: Wilmer har sommarlov, vilket innebär att det inte blir några långa promenader om dagarna. Pelle har varit borta tre kvällar förra veckan och jag var på fest i fredags vilket innebar att lördagen inte bjöd på något hurtigt humör. Helt enligt plan men ändå. Hann helt enkelt inte med vardagsmotionen på samma sätt som tidigare. Kommer krävas stor effort för att få till det i sommar. Ska fundera lite hur jag vill ha det.

Sommarlovskille ?

Veckans bästa träningspass: Får bli söndagspasset ändå. Har en uppfattning av att jag tränar bäst på morgon/förmiddag och absolut inte fixar kvällsträning men det var ju inte riktigt sant. Avslutade med en kickass cirkel. 10 burpees, 10 ballslam, 10 Russian twist och sen 9,8,7,6 osv tills jag kommit ner och gjort 1 reps per övning.

Veckans mest utmanande: Vardagsmotionen. Som jag skrev, riktigt lite steg i jämförelse med tidigare veckor.

Intervaller med vagnen hottade upp veckans stegfrekvens.

Veckans övning: Burpees! Alltid hatälskat burpees. Så jobbigt och effektivt.

Veckans Träningskompis: Tränat själv hela veckan förutom Märta i vagnen så får bli lilla ärtan eller jag själv då 😉

Veckans Träningslåt: Vem e som oss – Anis Don Deminas

Veckans Tänkvärda: Funderat mycket kring sommaren. Hur jag vill träna? Vardagsmotion? Äventyr med familjen? Inte kommit fram helt till vad jag vill men vet att jag vill ha en tanke/plan för hur det ska bli så inte sommaren hips vips passerat utan träning alls.

Veckans Lyx: Alltså vet ni vad jag gjorde? Köpte en bulle efter mitt träningspass i söndagskväll som jag sen åt i bilen efter passet. Det var så himla gött. Kändes som min bästa stund. Haha! Klarade alltså inte hela vägen till midsommar utan sötsaker men det var det värt. Sen var det ju superlyx att vara på fest en hel kväll och bara ägna mig åt att prata med vuxna människor och inte ha ett enda barn i sikte 😉

Sommarkanna med fina kollegor, lyx lyx lyx!

Veckans energiboost: Bullen 😉 haha!

Snart har alltså 8 veckor passerat där jag haft mer fokus på vardagsmotion, planerat in min träning och i allra största mån följt planen. Har uteslutit sötsaker men i övrigt ätit ganska vanligt. Försökt äta nyttigare under veckorna men har ibland hamnat i brödträsket och öst i mig bröd på kvällarna. Inget emot bröd men det är inget jag behöver ösa i mig precis.

Resultaten som jag velat ha är kroppsliga. Jag har en lång väg att vandra efter graviditeten. Jag har ingen stress men längtar efter att känna mig mer som mig själv. Jag är på god väg och har lyckats tappa några kg och cm även om det hoppar upp och ner beroende på vilken vecka på månaden det är.

Hursomhelst har det varit en kul resa och ännu några dagar kvar till midsommar. Denna vecka blir lite som förra rent stegmässigt kan jag tro. Vi får se lite hur det artar sig. Ska vara snäll med mig själv och inte ställa så höga krav då jag har sommarlov själv med barnen i två veckor till.

Men jag fortsätter givetvis träna och ta hand om mig. Träning är mitt lyckopiller.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.