Idamik

Veckans Träningspepp

Mål för veckan:

3 x Gym.

2 x Hemmastyrka/utegym.

72.000 steg.

Utvärdering av målen: Hittills har det blivit 2 st gympass, 1 pass utestyrka och 1 pass med intervaller med vagnen samt ett gäng utfall. Stegen har tuffat på. Det har varit lite ojämna dagar men jag har fått till hela 76500 steg. Det känns skönt att det blivit på rutin nu. Jag går extra mycket men reflekterat inte så mycket över det utan nu känns det helt naturligt att aktivt röra på mig mer.

Körde boxböj på gymmet i veckan. Oj vad det sved i lår och rumpa. Riktigt skön träningsvärk. Ett övningstips om du vill ladda på med mer vikter i knäböjen men det känns lite svajigt och osäkert. Med bänken som stöd vågar jag mer.

Veckans bästa träningspass: Får blir något av gympassen. I onsdags utmanade jag mig och vandrade 100 våningar som avslut på trappmaskinen. Helt galet jobbigt och tufft men jag gjorde det. Brukar vanligtvis köra 50 våningar så detta blev det dubbla men så skön känsla att jag klarade det.

Veckans mest utmanande: I veckan har det typ rullat på bra med det mesta. Mest utmanande är nog att få till kosten. Behöver äta mycket mat för att inte bli sugen på att småäta massor däremellan. Äter större måltider nu alltså men mindre snacksande däremellan.

Veckans övning: Får ändå ge trappmaskinen det. Den är brutal men riktigt härlig ändå.

Veckans Träningskompis: Körde i utegymmet med min vän/kollega Sofia. Det var superskoj! Våra storgrabbar kunde springa själva och leka i lekparken när vi tränade i utegymmet som ligger bredvid. Fattar inte att jag har ett så stort barn nu?

Veckans Träningslåt: Give me everything med Pitbull. En gammal klassiker som aldrig går ur tiden.

Veckans Tänkvärda: Har fått hålla i mig för att inte ge mig in i debatten ang programmet ”Den stora hälsoresan” som absolut skulle haft ett annat namn. Det är alltså ”16 weeks of hellprogrammet”. Har så mycket tankar och åsikter men är lite för trött och rädd om min energi för att lägga den på den här debatten. Vill iaf tipsa om Träningspodden som pratar sunt om detta program. Det finns problematik men också inspirerande grejer och jag är verkligen imponerad av deltagarnas uthållighet. Att de orkar hålla i och kämpa i hela 16 veckor. Det är galet lång tid.

Veckans WW (Weekend workout):

Lördag: Gym var planen. Nu sitter jag här på balkongen med en kaffe och har inte gymmat. Kanske blir senare eller mycket troligt utegym istället.

Söndag: Morsdag och vilodag. Promenad och familjehäng hela dagen lång.

Veckans Lyx: Morsdagsmiddag ikväll, Morsdagsfrukost imorgon. Jag tycker det är värt att fira ordentligt i dessa tider. Det behövs god mat och något att längta till.

Veckans energiboost: Koffein! Haha! Utan koffein skulle jag vara en levande zombie 😉

Sommarmuggen är framme, likaså sommarvärmen. Love it!

Ni som har hängt med märkte ju förra veckan att allt känns lite hopplöst. Inga kroppsliga resultat som varit kännbara. Jag har inte velat prata så mycket vikt och centimeter eftersom det nästintill är tabu att vilja gå ner i vikt oavsett hur mycket övervikt man sitter inne på. Vill inte ge någon slags bild av att hetsa om viktnedgång osv men nu vill jag ändå ge mig själv en stor klapp på axeln för allt slit lönar sig. Jag är inte totalt strikt med kosten och unnar mig absolut god mat. Jag har tagit bort sötsaker och äter istället andra alternativ när jag vill ha någon efterrätt till lördagkvällen tillexempel.

Ni som följer mig vet att jag gillar god mat och skulle aldrig skippa det men jag mår definitivt bättre när god mat får vara det jag unnar mig och det känns extra festligt när det blir tydlig skillnad på vardag och helg. Det blir extra gott när inte varje dag är en fest om ni förstår hur jag menar.

Jag har ökat på vardagsmotionen markant och tränar lite mer än tidigare. Det har resulterat i ca 3 kg viktnedgång på ca 4 veckor. Det rullar på långsamt nedåt vilket också är planen för att kunna hålla i och fortsätta leva på detta spår. Givetvis hade en quickfix gått snabbare men vill inte ha ett resultat som inte går att hålla i det långa loppet. Från 1 januari och tills nu har jag gått ner 8 kg vilket känns jättebra. Jag har lite kvar innan jag känner mig bekväm i mig själv och där jag vill vara för att inte känna att min övervikt begränsar mig i löpning osv men det känns helt klart skillnad i kroppen och jag känner mig glad med mina resultat även om jag ibland vill ge upp just pga att det tar tid. Vart vill jag komma med detta? Jag vill väl främst påvisa att det går att förändra och bli mer hälsosam men samtidigt få lov att njuta av livets goda också. Det gäller att hitta sin väg. Se till sitt eget liv och vad som är möjligt att förändra och förbättra för en sak är säker. Vill man ha förändring måste man också göra förändring.

Jag har bestämt mig. Det är som med Coronan. Jag håller i och håller ut och fortsätter kämpa på.

Mina älsklingar som alltid stöttar,
peppar, hakar på!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annie

    Förstår hur du menar med att det är lite tabu att stå för att man vill gå ner i vikt – synd tycker jag! Tycker inte det varken är hets eller osunt att vilja bli av med extrakilon och kan särskilt relatera då jag själv också varit gravid nyss. Heja dig!