Idamik

Veckans Träningspepp

Tjohoo! Nu är veckans sammanfattning här. Saknar ni nåt? Hojta till! Annars…kämpa på! Det är ett lååååångt inlägg 🙂

Mål för veckan:

2 x Gym

2 x Hemmastyrka/utegym

2 x Löpning

65.000 steg

Utvärdering av målen: I veckan har träningen rullat på superbra. Två gympass där jag kunde utmana mig rejält. Har planen att köra extra tungt på gymmet och riktigt tuffa pass. Passen hemma och ute blir lugnare och lättare dels för att jag inte äger så tunga vikter och dels för att barnen ofta är med och tränar. Då blir intensiteten inte lika tuff men tycker jag hittat en bra balans och variation i denna veckas träning. Kroppen har varit seg som sjutton med träningsvärk men ändå pigg och stark när det behövts. Jag har inte ansträngt mig så mycket med stegen denna vecka. Dvs inte så många extra promenader och turer för att komma upp i stegmängd utan det har skött sig själv. Passerade målet idag vid lunchtid någon gång så dags att höja målet till nästa vecka.

Måndag: Gym, promenad.

Tisdag: Promenad, löpintervaller.

Onsdag: Gym.

Torsdag: Vila. Instruerade Mammababy men var inte med och tränade själv. Känns dock ibland som ett träningspass ändå pga blir alltid så trött efteråt och peppad på samma gång.

Fredag: Ute- och hemmaträning.

Han hakar alltid på. ”Jag vill också träna” ?

Veckans bästa träningspass: Precis som förra veckan var gympasset i måndags bäst. Lite folk i gymmet, bra kraft och energi. Blandade tung styrka med pulsövningar som ballslam, frivändning med säck osv. Tuuuuungt men gött!

Veckans mest utmanande: Träna med enorm träningsvärk. Fick släpa mig till gymmet i onsdags men väl på plats efter några värmande km på cykeln gick det fint.

Veckans övning: Militärpress med skivstång. Äääälskart! Körde tyngre än på länge men dessvärre kommer extremt spända trapz (en muskel uppe på axlarna/vid nacken) och huvudvärk på köpet men kan inte låta bli att köra den ändå för är så skön känsla.

Veckans Träningskompis: Får bli Pelle och Wilmer denna vecka. Vi körde intervaller i tisdags. Gick bra tills Wilmer ”förlorade” intervallerna. Då blev det en katastrof. Vi tränar på att förlora. Det kräver sina tårar emellanåt.

5 st 30 sekunders intervaller.

Veckans Träningslåt: W&W Tricky Tricky. Fastnat lite i denna typ av musik. Bra tryck när jag styrketränar.

Veckans Tänkvärda: Jag är stark och har sen jag började med denna dokumentation och satsning för tre veckor sen mått bättre än på mycket länge. Jag känner mig lite mer hoppfull i Coronaläget, jag ser framemot en lugn, stillsam sommar med familjen och jag hoppas verkligen att alla runtomkring oss får fortsätta må bra. Detta lilla projekt ger mig det fokus jag behöver i nuläget.

Veckans WW (Weekend workout):

Lördag: Lite oklart om jag tränar något imorgon eller enbart promenerar. Beror lite på vad vi i familjen hittar på för hör och häpna, vi är lediga allihopa!!!!

Söndag: Utegym och löpintervaller. Slår ihop veckans två sista pass till ett. Skönt att vara vuxen och kunna välja själv 😉

Veckans Lyx: Tapaaaaas! Lagade det idag till Pelle och mig. Typ första gången jag lagar något mer avancerat än Korvstroganoff till oss båda. Riktigt kul och galet gott. Obs! Höll på glömma: suuuuperlyxet hos frissan i måndags! So lovely!

Ny frippa!

Veckans energiboost: Repris från förra veckan: Leda Mammababypass i strålande solsken. Glada, grymma, peppiga mammor. Längtar redan till nästa gång!

Min lilla, busiga hjälpreda som gillar Mammababy lika mycket som sin mamma.

Vecka 3 utan sötsaker har gått bra. Tror min sambo haft det lite svårare på den fronten så han har slängt ihop ”nyttiga” chokladbollar med banan och jordnötssmör. Och då har jag svårt att stå emot men vi har en deal där sånt får ingå. Nyttigare fikavarianter är alltså okej så som dadelbollar, nötbars osv men jag överäter inget sånt så tycker det känns som en lagom, rimlig nivå.

Har ju tidigare sagt att jag ska göra ett specifikt inlägg om min kost om intresset finns??? Det är min svagaste länk i pusslet till att återkomma i någotsånär Idaform. Jag gillar mat och god mat är ju extra trevligt men under veckorna tycker jag det funkar bra och jag lyckas hålla mig till hyfsade bra måltider. Vill inte ha någon superstrikt kost för snabba resultat utan vill helst hitta ett sätt som funkar för mig i det långa loppet men som sagt, det får bli ett eget inlägg för snart får jag en varning om att jag skrivit på tooook för långt. Igen. Sorry för det! Igen!

Hoppas ni får en härlig helg!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.