Idamik

Veckans Träningspepp

En vecka av min utmaning har passerat. Jag började i lördags. Min utmaning handlar om att jag ska undvika sötsaker, gå 10.000 steg om dagen och träna 5 st pass per vecka. Hemma/ute/Gym. Så hur gick veckan då? Här kommer facit och en lista. Tänker mig att jag ska ge mig på en veckosummering varje helg. Börja ny vecka på lördagen ger mig lite försprång iaf varannan vecka då Pelle är ledig på helgen och jag kan få in mer rörelse.

Måndag: Utegym, promenad.

Tisdag: Promenad, Löpning – Långa intervaller.

Onsdag: Gym.

Torsdag: Vilodag – Kort promenad med barnen.

Mutar med såpbubblor för att ta en tur till Nydalasjön.

Fredag: Hemmaträning, promenad.

Var riktigt opepp på hemmaträning men fick massa härliga övningstips från mina följare på instagram när jag efterlyste det så var bara att mixa ihop övningarna och vips hade jag kört ett bra pass.

Veckans bästa träningspass: Löpintervallerna. Sån frihetskänsla att springa. Blev helt lycklig.

Veckans mest utmanande: Klara av 10.000 steg per dag. Det gick helt enkelt inte. De dagar Wilmer är på förskolan är det inga problem. Denna vecka var han där 2 dagar. Övriga 5 dagar var han hemma och Pelle jobbade så de dagarna får jag inte alltid ihop alla steg beroende på vad vi gör i övrigt och vilka arbetstider Pelle har. Det varierar alltid. Jag har därför tänkt slå ut mina steg på en vecka istället. Denna vecka fick jag ihop 57352 steg. Utomhus. Jag räknar inga steg jag går inomhus eller på gymmet etc för jag har enbart stegräknare i mobilen så när den ligger still och jag går runt och städar etc räknas inga steg. Jag har därför valt att försöka bättra mig till nästa vecka men ändå valt snälla 60.000 steg som mål för nästa vecka. Det kommer jag förhoppningsvis lösa. Så får jag reflektera och se hur det funkar. Vill ha ett mål som är rimligt för livssituationen just nu men samtidigt behöva kämpa lite. Får se vart det landar i slutändan. Kanske måste unna mig en Fitbit el liknande för att få varje litet steg räknat 😉

Veckans övning: Utfallshopp. Träningsvärken har varit riktigt grym i bakdelen efter att ha kört utfallshopp flera gånger under veckan.

Veckans Träningskompis: Pelle, Wilmer. Superkul att vi var i utegymmet och körde tillsammans.

Veckans Träningslåt: Black eyed peas – Boom boom pow. Hey 08/09 och rökiga dansgolv!

Veckans Lyx: Burgare och bubbel. Valborg och 7 år som ett par. Lyx, lyx, lyx.

Veckans Tänkvärda: Mitt psykiska mående har varit betydligt bättre när jag tränat bra, ätit regelbundet och rört på mig mer än tidigare veckor. Coronaoron har varit lite mindre. Kopplar det helt till träningen. Jag får den energi jag behöver, endorfiner och blir en lugnare, mer harmoniskt människa. Win, win för hela familjen.

Veckans WW (Weekend workout): Lördag: Imorgonbitti ska jag till gymmet, tjohoooo så kul! Längtar! Ska åka så tidigt jag bara kan så jag får ha stället för mig själv 😉

Söndag: Löpning. Följer ett program i Mized så på söndag väntar ett lugnt pass på ca 30 minuter om jag inte minns fel.

Bara ladda för en härlig träningshelg och sen planera upp nästa veckas träning. Har planer på att skriva ett kostinlägg framöver, lite hur jag tänker och gör om det kan vara av intresse?

Ha det fint så länge och stay safe! ❤️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.