Idamik

Första veckan med bebis!

Hej och hå!

Nu har det snart passerat en hel vecka sen Märta gjorde entré och vår familj blev komplett. Efter 10 dagar över tiden hade jag gett upp hoppet lite. Börjat tänka på igångsättning och att få vänta några dagar till eftersom hon mådde bra därinne i magen. Samtidigt gick jag runt med småvärkar med några timmars mellanrum men det hade jag ju gjort i över en vecka så kände lixom att det inte betydde något. Men pang så vaknade jag natten mot lördag med en riktig värk. Man bara vet när det är på riktigt trots att jag trodde jag glömt hur det känns.

Nästan direkt ringde jag förlossningen för jag anade att det skulle gå fort när det väl var igång. Vi var välkomna och efter undersökning osv fick vi ett rum och efter ca 2-2,5 h var lilla Märta hos oss. Allt gick bra, hon mådde prima på en gång, jag var trött efter väldigt intensivt förlopp men så tacksam att det äntligen var över och mer detaljer än så ska jag inte överösa er med 😉

Helt ny i denna värld.

Första veckan hemma har varit en berg- och dalbana. Det hör väl till antar jag? De som har en spikrak första tid med bebis kan ju inte vara så jättemånga?

Märta är ljuvlig. Hon äter och sover bra. Växer så det knakar.

Jag har det lite tufft med amningen, eller ja rent ut sagt så gör det så j*vla ont att amma i nuläget. Förhoppningsvis får vi till det bättre snart. Det är en intensiv dam det här som verkar vilja ta något växtrekord och därav äter konstant vissa timmar på dygnet. Nu senaste nätterna har jag skrapat ihop riktigt bra med sömn dock så förhoppningsvis håller vi i den trenden ett tag iaf.

Storebror är mycket stolt och hjälpsam. Lite less och ledsen emellanåt men mestadels verkar han tycka det är mysigt och han är så fin mot henne. Mammahjärtat exploderar av att se det.

Sångstund.

Kroppen känns med på noterna också. Promenerade idag 30 minuter i relativt raskt tempo. Första 25 minuterna gick toppen. Sista 5 min blev ländryggen väldigt trött. Då vet jag ungefär vart min gräns går i nuläget. Jag kommer förlänga promenaderna successivt så länge kroppen orkar med. Otroligt skönt att röra på kroppen iaf och få frisk luft. Det är målet varje dag.

En sammanfattning av första veckan har ni där. Jag kommer garanterat ta upp bloggandet lite mer framöver. Det är skönt att skriva av sig tycker jag.

Kram och hej så länge!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.