Idamik

Träningskläder för gravida i samarbete med RESTLESS Mama

Ni som följer mig vet att träning är något jag håller varmt om hjärtat och nu under graviditeten har jag fortsatt hålla i träningen så mycket jag bara kunnat. Träningen är verkligen min livlina till att må bra och jag får så bra energi av en tur till gymmet eller varför inte ett litet träningspass i skogen eller helt enkelt en promenad. Vad som är träning och vad som är rörelse har suddats ut under dessa 9 månader. Det viktiga har inte varit vad jag tränar utan att jag gör något och att jag rör på mig regelbundet. Så fort jag varit för stilla i några dagar har kroppen protesterat i form av smärta i ländryggen eller så har jag känt mig extra trött och energilös. Träning är en mirakelkur för mig som botar det mesta. Det är inte bara kroppsligt som träningen är viktig för mig utan mycket handlar om psyket. Mitt humör blir alltid avsevärt bättre efter ett pass. Endorfinerna funkar lika bra när jag är gravid som tur är. 

Nu på slutet har nästan det största “hindret” varit träningskläder. Tröskeln att ta mig iväg har blivit större då jag vet att det krävs att jag trycker in magen i ett par i nuläget för små tights och att jag behöver träna i en oversized t-shirt som inte är gjord för träning alls. För att inte tala om sportbhn som klämmer åt och jag får nästan andningsproblem bara av att gå runt i den 😉 Då kan vi ju bara ana hur det blir med den saken ifall jag ska amma. En amningssportbh kommer verkligen vara något jag ska överväga. Ingen vill ju kvävas av sin sportbh lixom. Jag har därför haft span på ett klädmärke som gör specifika träningskläder för gravida och även supersmarta plagg till efter att bebisen är född med amningsfunktioner blandannat. Märket är Restless Mama och de har så mycket fint och praktiskt. Eftersom jag snart är i mål blir det inga gravidtights för mig men jag kommer testa deras postpartum tights som enligt ryktet är riktigt sköna att ha både till vardags och till träning med extra stöd för magen som kan vara skönt ganska länge efter graviditeten och förlossningen. Är du i samma läge som mig och suktar efter sköna, praktiska kläder så kika in sortimentet och beställ dina favoriter. Jag kommer nog gå bananas i deras webshop så fort lillasyster tittar ut och jag vet ungefär vilken storlek jag kommer vara de kommande månaderna. Jag sa efter förra graviditeten att nästa gång ska jag köpa specifika träningskläder för gravida, dessvärre gjorde jag inte det denna gång men jag vill verkligen tipsa er om det. Jag ångrar att jag inte tog tag i det, jag hade sluppit den där tröskeln och sluppit känna mig obekväm i tights som stramar och klämmer över magen. 

Hoppas detta tips kan vara till hjälp för er gravida som vill hålla igång med träning under tiden som bebisen bakas färdigt i magen 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.