Idamik

Min träning under första delen av graviditeten!

 

Hej!
Nu var det verkligen längesen jag skrev något här men känner att det är dags att skriva lite om den nya fas i livet som har infunnit sig. 2019 startade jag starkt med mycket och bra träning. Kom igång med ca 4-5 pass per vecka och höll en hög nivå på de allra flesta passen. Kände igen mig och min styrka för första gången sen jag blev mamma till Wilmer. Den styrkan varade dock inte så länge för i början av februari visade det sig att jag var gravid. Första 5-6 veckorna gick bra sen bröt det värsta måendet jag upplevt lös. Jag mådde illa från morgon till kväll, konstant. Kräktes varje dag flera gånger. Detta höll på under några veckors tid. Minns inte exakt när det vände men nånstans mellan vecka 11-12 mådde jag helt bra igen. Då började också tröttheten vända lite. Tröttheten som gjorde att jag var tvungen att sova varje dag efter jobbet för att på något sätt försöka hålla mig vaken till 21 iaf. Under veckorna jag mådde dåligt blev det ingen träning alls. Någon liten promenad för att få luft samt några cykelturer till och från jobbet men inget mer. Det var jobbigt både psykiskt och fysiskt. Jag kände mig helt energilös och hade antagligen behövt en liten endorfindos men att ta mig till gymmet var helt omöjligt. Mådde illa av bara tanken.

Så småningom kunde jag komma igång lite smått och i nuläget tränar jag 2-3 pass per vecka plus vardagsmotionen cyklingen till jobbet innebär (4km en väg.) Jag är nu i vecka 19 och kan fortfarande träna på i princip som vanligt. Jag kör lite lättare vikter på vissa övningar och har fått utesluta tillexempel utfall då dem inte kändes helt okej i bäckenet. I övrigt funkar det mesta och jag tränar hela kroppen varje gång jag kör. Vi har ju precis kommit till bästa utomhussäsongen så kommer garanterat bli en hel del utomhusträning i vår och i sommar.

Jag lägger stort fokus på att träna baksidan av kroppen. Rygg, baksida axlar, baksida lår framförallt. Detta för att kroppen ska orka hålla en bra hållning trots att jag blir mer och mer framtung i och med att magen växer. Så ett tips till er gravida kan vara att träna tex ryggen lite extra under graviditeten.

Min plan är att fortsätta träna som jag gör nu så länge allt känns okej. Med tiden får jag anpassa men det känns superbra att kunna ta i ordentligt och känna mig stark nu när jag snart är halvvägs igenom dessa 9 månader.

Upplever en ganska stor skillnad från förra graviditeten då jag var mer osäker på hur jag skulle träna men mer om det i ett annat inlägg.

Det var lite, eller ganska mycket om min egen träning under denna första halva av graviditeten. Ni får supergärna ställa frågor om ni vill. På min instagram @idamiik postar jag endel kring träningsövningar osv så kika in där för lite inspo om ni vill.

Jag fortsätter skriva mer kring detta ämne en annan dag.

Ha det fint så länge!

Träning med familjen är en favorit. Mer tips kring detta har jag också planer på att skriva om. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.