Idamik

5 tips för att få till sommarträningen!

Träning och semester är för mig givet. Det finns ju så mycket tid till träning och det är ju så härligt att slippa stressa till eller från eller under träningspasset. Ändå kan det vara svårt att ta sig iväg. Det är mycket annat som lockar. Det bästa med semester tycker jag är att man slipper välja. Du hinner både träna, hänga med familj och vänner, äta, dricka gott och allt vad som nu lockar.

Här kommer några tips till dig för att få till träningen och hålla igång under sommaren:

Träna på morgonen. Ett superknep som jag älskar. Starta dagen med träning och du får en stark, positiv start. Du har sen hela dagen till att slappa eller vad som nu står på agendan.

Träningsdejta alla du känner. Är ni hela släkten på lantstället? Kör ett roligt cirkelpass innan ni badar loss eller dra ihop ett gäng på gården och lira fotboll. Är det barn med i sällskapet? Perfekt! Låt dem styra, kör hinderbana, följa John, kull osv. Barns lekar är ofta rörliga och hänger vi vuxna på kan det bli riktigt svettigt.

Sänk ribban! Du behöver inte köra värsta tunga marklyftspasset om du inte har lust. Låt semesterträningen vara kravfri om du vill det. Rör på dig! Ta en cykeltur, spela beachvolley på stranden eller promenera till Ica. Rörelse räcker fint.

Köp gymkort. Ja det låter kanske knasigt att köpa gymkort på sommaren men har du varit sugen på att testa gymmet så är semestern och sommaren en toppenbra årstid att starta igång på. Det är nämligen folktomt på de flesta gymmen. Du får i lugn och ro bekanta dig med lokalen och redskapen. Du kan paxa massa grejer samtidigt och ta träningsselfies helt ifred ? Det är dessutom skönt att komma in en stund om det är suuuupervarmt ute samt att ni med pollenproblem kan träna utan såna bekymmer.

Prova något nytt. Jag tycker sommaren är perfekt till att prova nya grejer. Det finns så mycket utbud under detta halvår. Kanske kan du ta med en kompis och paddla kajak i närmsta sjö? Gå ut i naturen och vandra. Gå uppför en slalombacke och njut av en god picknick längst upp på toppen. Utsikten är garanterat fab. Var lite uppfinningsrik, kolla runt vad som erbjuds på din ort och testa någon ny aktivitet. Det är kul! Jag lovar.

Jag själv kommer satsa på morgonträning och att dra med mig lilla familjen för tillexempel gemensamma backintervaller. Förra sommaren fick jag till en hel del yoga och det skulle jag verkligen behöva nu också, kanske dags att signa upp mig på Yogobe igen.

Jag har ju även en stort mål framför i form av Lidingöloppet så det blir löpning, löpning och lite mer löpning i sommar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.