Idamik

Lidingöloppet?

Längesen jag skrev om min egen träning. Jag ska försöka ta den korta versionen för er som är intresserade av en liten update.

Av flera anledningar har jag sålt min marathonbiljett. Dels har jag inte tränat för det samt att det krockade med min sambos universitetsexamen och en inspirationsdag med mitt träningsjobb. Varför jag inte tränat för det har lite olika skäl. Det har hänt en del grejer i livet som gjort det omöjligt för mig att träna prestationsinriktat. Jag har fokuserat på att träna för att jag mår bra av det men inte brytt mig om hur eller vad jag har tränat. Träningen har hållit mig över ytan då jag stundtals mått riktigt dåligt och jag är väldigt tacksam för allt som träningen ger mig.

Jag har även lagt mycket fokus på mitt nya jobb som instruktör. Att leda cykelklasser är helt nytt för mig och har tagit mycket energi i form av utformande av pass och även att träna igenom passet och sen köra det med deltagare. Det ger fantastiskt mycket energi tillbaka men som med allt nytt krävs det en hel del.

Jag har verkligen full fart i min vardag och jag pusslar ihop mina två jobb, min egen träning och familjelivet så gott det går.

Alltid rödrosig och glad efter ett pass i cykelsalen med alla härliga deltagare.

Jag fick mycket ut av att träna inför marathon och därför har jag faktiskt bestämt mig för att ta mig an en stor utmaning fast lite senare på året. Det är Lidingöloppet som hägrar. Jag har siktet inställt ditåt. Jag är ännu inte anmäld men så sugen och håller på med ett träningsupplägg. Träningen inför Lidingöloppet lockar mig något enormt. Mycket branta backar, benstyrka, spänst blandat med löpning. Äääälskar backträning.

Längtar efter att Bräntberget ska tina fram.

För några år sen sprang jag Stockholms brantaste. Ett lopp där man springer tre gånger uppför Hammarbybacken i Stockholm samt en slinga runt och bakom backen. Sjukt roligt lopp och träningen som gjordes var väldigt rolig. Upp och ner för slalombackar i all oändlighet. Får nästan rysningar så mycket gillar jag sån kräkträning. Malin Ewerlöf tipsade om träning inför Lidingöloppet i hennes löparpodd och just backar, spänsthopp och styrketräning tyckte hon var bra att lägga stor del av träningen på. Mina favoriter. Givetvis måste jag även springa galet mycket för det är 3 mil (!) löpning vi pratar om.

Bild från loppet i Hammarbybacken.

Sååå, alla ni som sprungit Lidingöloppet? Hiss eller diss? Vore kul att höra om era upplevelser. Jag förstår att det är allt annat än en dans på rosor.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.