Idamik

Veckans pepptalk med Ida Kjos!

Namn: Ida Kjos

Ålder: 30

Sysselsättning: Jurist och Compliance Officer

Bor: Förort till Stockholm

Instagramkonto: @idakjos

Hur ser en vanlig träningsvecka ut för dig?

Sedan jag blev mamma i Augusti 2016 har träningen sett väldigt varierande ut. Som mammaledig tränade jag nästan varje dag (när kroppen var redo för det givetvis,) oftast hemma. Även på Sats då jag kunde lämna in dottern på Mini-sats. När hon var ca 8 månader började jag jobba heltid igen och sedan dess har träningen tyvärr blivit en allt större lyx jag unnar mig mer sällan. I dagsläget är jag nöjd om jag får in 2 pass på gymmet samt ett pass hemma per vecka. Många veckor blir det kanske bara ett pass totalt. Jag är mycket för att maximera den tid jag har. I ett stillasittande och många gånger stressigt yrke är jag beroende av att träna för att få kroppen att må bra. Därför är min filosofi ”all rörelse är bra rörelse”. Om jag en kväll får till 100 knäböj och några armhävningar samtidigt som jag leker med dottern är jag supernöjd med det. Det kommer inte få mig att slå något rekord i tyngdlyftning men det får hjärtat att jobba, kroppen att producera bra hormoner och lugnar oftast sinnet. Mitt mål med träningen för tillfället är att få må bra. Som livet ser ut nu vill jag inte sätta upp ett prestationsinriktat mål då jag vet att jag sannolikt inte kommer nå det…det får bli i framtiden.

Favoritövning?

Hmm kan inte välja bara en…Måste säga knäböj (med eller utan vikter), marklyft (vanliga/raka/enbens) och chins.

Vad/vem inspirerar dig?

Alla kvinnor som får ihop vardagen med jobb, träning, familj etc, och som trots alla åtaganden möter världen och sin omgivning med ett leende. Ni är hjältar!

Har du något mål uppsatt inför 2018?

Andas mer. Låter oerhört luddigt I know men kommer av att jag ofta bara kör på i 180 och är dålig på att varva ned och just bara ta det lugnt och andas. Hittills har det gått käpprätt åt skogen men året har ju en del månader kvar 🙂

Nämn 3 livsmedel du alltid har i kylskåpet/skafferiet?

Avokado, bovete och linspasta.

Har du något hälsotips du vill ge bloggläsarna?

Tråkigt men ack så viktigt: försök att sova 7-8h/natt (ett slag i magen tänker alla småbarnsföräldrar men vissa nätter får man ju fler timmar och andra färre). Mitt ”knep” är att ibland gå och lägga mig samtidigt som jag nattar dottern. Vips så fick man 10-11h den natten och mannen fick egentid 😉 I övrigt är det drick MYCKET vatten (minst 3 l/dag) samt ät mer grönt (grönkål, spenat, avokado, broccoli etc, gillar man ej smaken, gör en smoothie med andra saker man gillar). Slutligen, ge dig själv en klapp på axeln med jämna mellanrum och tala om för dig själv att du tycker att du är bra, även dina dåliga dagar.

Berätta en hemlis om dig själv?

Jag HATAR hushållsarbete och min kille sköter nästan helt uteslutande ALLT som har med tvätten att göra.

Tack för att du var med och inspirerade oss med alla dina kloka tankar och tips Ida. Ta hand om dig och ha en fantastisk vår!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.