Idamik

Gruppträningens magi!

Tidigare gick jag alltid på gruppträning. Eller mestadels. Tidigare som i för ungefär 10 år sen då jag flyttade till Umeå från Byske och flyttade in på Iksu sport. Ja jag bodde nästan där. Gick på Bodypump, Cykel, Bodycombat, Punch out, Bodybalance, Core you name it. Ja typ det mesta. Flera pass per dag ibland. Kanske för sisådär 8 år sedan, någon gång under min lärarutbildning blev det mer och mer gym mellan cykelklasserna och när jag sen bodde i Stockholm övergick det till nästan enbart gym även om det smög sig in någon cykelklass här och var.

Jag började tycka det var knepigt med gruppträning efter min PT-utbildning. Ville nog helt enkelt bestämma och styra själv över min träning. Inte låta en instruktör ha den makten över mig.

Bild från den dagen jag tog min PT-licens.

Nu är jag lite tillbaka på ruta ett känner jag. Gruppträning känns härligt. Jag tycker det är kul och socialt. Men mest av allt så himla skönt att låta någon annan bestämma. Jag tror det är för att jag känner mig trött som bara den på löpprogrammet jag följt, att träningen varit så kravfylld i höst. Lite utmattad på träningsfronten och att driva på mig själv.

Då kommer gruppträningen som en räddande ängel och jag känner ny träningspepp och glädje. Igår gick jag på en cykelklass och det var jättekul. Rocktema på musiken och bara ösa på i 55 minuter. En skön, pulshöjande genomkörare som gav mig mycket energi.

Jag tänker att det är klockrent att det finns gruppträning för många vill ha det där sociala, gruppmomentet där alla följs i en symbios. Jag är tacksam att det finns då jag inte orkar tänka själv även om jag i allra största utsträckning gillar att bestämma och styra över min träning själv.

Det kommer nog bli en hel del gruppträning för mig nu i december då jag ska köra min julkalender och utmaning #idamikxmas . Då är mängdträningen viktigast för mig och rörelse varje dag, inte innehållet.

Så vart vill jag komma med detta?

Ja jag vill nog mest bara tipsa om att testa något nytt pass om du kört fast i din egen träning. Det kan bli kul och riktigt svettigt.

Har jag några läsare som diggar gruppträning?

Skönt att gå in i en varm gruppträningssal nu på vintern tycker jag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.