Idamik

Tabatatisdag!

Idag tränade jag direkt efter jobbet. Bra knep för att få det gjort och inte fastna i soffan är att packa väskan och ta med den till jobbet och gå direkt.

Jag ville köra ett pass utan att behöva tänka så mycket utan bara köra. Valet föll på Tabataintervaller i olika konstellationer. Det innebär att jag kör 8 st intervaller per Tabataomgång. Varje arbetsintervall är 20 sekunder och vilan är 10 sekunder. Det blir full fart med kort vila. En hel omgång tar 4 minuter och bränner riktigt bra kan jag lova. Det krävs alltså inte megalångt träningspass för att bli totalt genomslut. Snabbt, effektivt och härligt.

Jag började mitt pass på löpbandet. Värmde upp med gång och jogg i ungefär 5 minuter sen körde jag 4 st 30 sekunders intervaller där jag hela tiden ökade hastigheten för att vara redo att köra all in när jag skulle börja med Tabataintervallerna.

Här kommer en lista på kvällens övningar/omgångar, alltså 1 st Tabata (8 intervaller) per övning. Då jag har två övningar har jag kört hälften/hälften alltså 4 st intervaller per övning:

  • Löpning.
  • Löpning backe.
  • Höftlyft/kickback med gummiband.
  • Utfall/Utfallshopp.
  • Kettlebellssvingar/Plankan med rotation.

Jag avslutade med lite rörlighet och stretch. Svettfaktorn på detta pass var maxad och även fast träningstiden inte var den längsta så känner jag redan att träningsvärken är på ingång. Supergött!

Någon mer som gillar att riva av ett Tabatapass ibland?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Stine

    Låter roligt! Du inspirerade med din tabatatisdag så jag klämde in 5 tabataintervaller framför brasan med en påhejande 15-månaders!