Idamik

Träningsjulkalender! 

Som traditionen säger sedan flera år tillbaka så kör jag i år igen en träningskalender i december. För att jag tycker det är superkul och inspirerande, för att jag älskar julkalendrar av alla dess slag, för att det är kul att pyssla ihop en och för att jag behöver en extra kick för att röra på mig i decembermörkret. 


Julaftonsträning för några år sedan.

Jag kommer köra på samma vis som jag gjort innan. 24 pass på 24 dagar. Ett pass kan vara alltifrån en promenad till ett tungt pass på gymmet. Dock räknar jag inte promenader som att jag och Wilmer går till Ica efter förskolan utan det ska vara snabba promenader där jag har som avsikt att bli svettig och andfådd, såkallad powerwalk. 


Bild från min kalender 2014 då jag promenerade upp på Hammarbybacken som pass 2 av 24.

Jag behöver inte köra ett pass varje dag. Vill jag ha helt träningsfria dagar kan jag köra två pass vissa dagar om jag vill. Tillexempel en promenad och ett styrkepass. 

Jag räknar även hemmaträning. Ett pass för mig kan vara 15 minuter rörlighetsträning i vardagsrummet. Yoga eller bara helt eget hittepåpass.

Jag har satt en ”låg ribba” för att jag enkelt vill få in mer rörelse och motion utöver min vanliga träning. Jag vill använda all den energi jag får av decembers godsaker och utnyttja den till att röra på mig. Älskar lussekatter och pepparkakor så brukar bli ett par stycken 😉 Extra mysigt att krypa ner i soffan med te och pepparkakor efter en rask promenad i vintermörkret. 

Är du sugen på att göra en träningskalender du med? 

Här kommer några tips på hur du kan göra. Utforma den på det vis som passar dig bäst.

  • 24 pass på 24 dagar.
  • En promenad per dag. 
  • En träningsövning per dag. 
  • Ett visst antal minimum steg per dag. 
  • Skriv 24 st tränings-/rörelseaktiviteter på lappar. Dra en lapp per dag och utför den träning eller aktivitet som står på lappen. 
  • Skriv ner i varje ruta vad du ska göra det datumet. 
  • Gör en kalender veckovis med tillexempel 3 pass per vecka. 
  • Fyll i vila i vissa rutor om du vill. 

Det finns alltså oändligt med sätt att göra en träningskalender. 

Hoppas ni är några som hakar på. Tagga gärna på instagram ifall ni gjort en kalender så kan vi inspirera varandra. #idamikxmas 


Min kalender förra året. Skrev i varje ruta vad jag hade kört för pass. Kul att se hur det varierar. För mig är alltså inte en ruta = ett datum utan jag kör ibland två pass per dag för att tillexempel ha julafton fri 😉 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny Josefin

    Så underbara tips! Jag kommer absolut att göra en och ser redan framemot att pyssla ihop den! ?? Lovar att taggad dig så snart den är klar och givetvis på självaste julkalendern ???