Idamik

Marathonträningen just nu!

Veckorna rullar på och löpningen likaså. 

Jag är inne på den 8:e veckan i mitt marathonprogram och hittills har jag lyckats köra varje pass, varje vecka. Det är jag stolt över faktiskt. Även om det ofta är mycket annat på agendan och vi byter av varandra här hemma ofta då Pelle jobbar kvällar och helger ibland så har jag prioriterat träningen och kört på. Tränat på tider som inte är optimala för mig (supertidiga morgnar och kvällar) men ändå kämpat på.


Alla pass har inte varit en dans på rosor men de flesta har varit ganska roliga. Jag har uppskattat långpassen mer och mer. Varje helg har jag kört det såkallade långpasset som har ökat med 5 minuter varje gång. Jag ska då jogga långsamt. Planen är att hitta ett tempo jag känner jag kan hålla resten av dagen alltså under ett marathon. Jag springer i prattempo och har en jämn, stabil puls. Det som blir tufft på långpassen är att kroppen påfrestas under lång tid. Än så länge har det gått bra då det inte är så långa pass men det ökar ju som sagt hela tiden. Till helgen ska jag jogga 70 minuter. 

Jag märker att jag verkligen måste hålla igång med styrketräningen för att kroppen ska orka utan att göra ont. Tänker skriva ihop ett inlägg en annan dag om styrketräning för löpare. Håll utkik! 


Så summan av kardemumman är alltså att det rullar på. Jag svär lite emellanåt när jag ska ut och springa i höstkylan men dansar på små moln när jag är klar och har fått njuta av den vackra hösten. Haha så värt det! 

Så till mina frågor till alla er löparproffs därute? 

Vad använder ni för vätskebälte på långpass? Hur långa är passen för att ni ska ta med en liten vattenflaska? Eller har ni med er något mer? 

Något tips på bra reflexväst som inte är stor och otymplig? Löpväst typ. Har googlat men får inte fram något bra, bara stora typ vägarbetarvästar ni vet. 

Kom med tiiiiips tack! 🙂 


Känner mig som en vinnare efter varje pass! Love it.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia Söderström

    Absolut inget löpproffs men gillar grejer:) jag gillar Filipbelt och deras flaskor, finns i två stl. och så har man plats för nycklar telefonen mm. Jag sprang helt utan vätska upp mot 2 mil men det är nog väldigt personligt, jag svettas ju inte.
    Reflexväst har jag för mig att Craft har en. Tror Ikea har någon smart och så skulle jag kolla ridsportbutiker. Finns någonstans som är typ som en sele, bara reflexband du hänger över axlarna och så knäpper runt om. En liten lampa typ cykellampa kan man ju också knäppa fast på ryggen.