Idamik

Hitta ditt varför!

Nu efter semestern är det många som vill återgå till rutiner som innebär träning och rörelse. Andra kanske vill komma igång efter ett längre uppehåll eller komma igång och träna för första gången i livet. Oavsett vem du är och om du tränat innan eller inte  är en bra början att fundera på varför du vill träna? 

Är det för att bli en piggare, starkare människa? Slippa smärta i kroppen? Vill du springa ett lopp och därmed träna för att vara förberedd inför det? Vill du känna dig snygg och uthållig? Få bättre hållning eller balans? Vill du må bättre? Ha en stund för dig själv eller med en kompis? Rensa tankarna? Få endorfiner? 

Det finns oändligt många anledningar till att träna och det finns inga rätt och fel. När du hittat ditt varför kan du skriva ner det antingen i mobilen eller på ett papper. När motivationen tryter kan du ta fram och titta på detta. Påminna dig själv om varför du tränar. Kanske kan du då ta dig iväg till träningen och få den gjord. Förhoppningsvis ger den dig många positiva aspekter.

Här kommer några av mina varför. Jag tränar för att: 

  • Jag vill kunna springa marathon 2018 utan att bli skadad och må dåligt efteråt. 
  • Jag känner mig glad och pigg av träningen.
  • Jag känner mig snyggare och mer tillfreds med min kropp när jag får använda den och bli trött i musklerna. 
  • Endorfinerna ger mig en skön kick som håller i sig ett bra tag efter passet. 
  • Jag älskar känslan av att vara stark och kunna göra vad jag vill.

Jag har många varför och jag har sällan svårt att ta mig till träningen men jag har inte alltid haft det så lätt med motivationen så när den trytit som den ofta gör för alla någongång påminner jag mig om mina varför och släpar mig iväg till träningen för att få de positiva effekterna. 

Dela gärna med er av era varför 🙂 


Bild från morgonens promenad här på Rhodos. Magiskt! Inte svårt att hitta anledningar till träning här. Bara utsikten är en motivation i sig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.