Idamik

Vecka 1 gick som en dans!

Förra veckan fick jag till en riktigt bra träningsvecka. Det var sista semesterveckan och då skrapade jag ihop 5 st pass och en massa vardagsmotion. Marathonprogrammet innehåller som jag tidigare nämnt 3 st löppass per vecka. Utöver det vill jag träna ett rent styrkepass på gymmet samt ett styrkepass hemma. 

Alla löppass förra veckan kändes bra. Det sista som var 30 minuter jogg i långsamt tempo var det tuffaste. Jag har svårt att springa långsamt. Det behöver jag verkligen träna på. Hitta ett tempo där jag känner att jag skulle kunna fortsätta hela dagen. Måste lyssna på pod istället för musik när det blir dags för långpass. Musik triggar mig och jag ökar gärna takten när det kommer en peppig låt. Vilket i sin tur gör att jag inte orkar springa så långt som det krävs. Jag får spara musiken och mina pepplistor till intervallerna.


Ikväll sprang jag korta intervaller igen. Första passet på vecka 2. Dagens upplägg var utöver uppvärmning och Nerjogg som alltid är 10 min vardera 10 st intervaller på 40 sekunder där jag vilar 20 sekunder mellan intervallerna. Jag är inte van så kort vila så det var tufft men roligt. Idag sprang jag på löpband och det tycker jag är riktigt kul när det kommer till korta, snabba intervaller. Det går att trycka på riktigt bra och det känns lite som jag flyger fram på bandet. Skön känsla! 

Resten av träningsveckan blir lite annorlunda. Imorgon blir det ett styrkepass hemma eftersom min sambo jobbar kväll. 

På torsdagsmorgon ska jag springa pass nr 3. 35 minuter jogg i långsamt tempo. Jag har bytt plats på pass 2 och 3 eftersom jag på torsdagkväll åker till fjällen och stannar till söndag. Jag springer därför pass 2 i fjällmiljö. Långa intervaller där jag varvar löpning och gång var 5:e minut om jag kommer ihåg rätt. Känns som det passar fjällmiljön perfekt. Jogga lite, spana lite på allt vackert, jogga lite till osv osv. 

Blir alltså inget styrkepass på gymmet denna vecka men jag ska smyga in styrkeövningar lite här och var i vardagen så kroppen ska få sitt. 


Bild från söndagens styrkepass. Step-up på låda.

Så skönt att ha en startplats att luta mig mot när tröttheten och latmasken vill ta över. Ikväll hade jag inte tagit mig iväg om jag inte hade haft loppet bokat. Jag var så trött, så trött innan träningen men släpade mig iväg och sen går det ju av bara farten när man väl är igång. Piggare och gladare efteråt som alltid.


Jag använder program från Stora löparboken för kvinnor. Så inspirerande bok. Spring och köp ni med vetja! 

Ha det så bra så länge! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.