Idamik

Första stegen mot Marathon 2018!

Nu är tiden kommen, tiden för att köra igång och följa marathonprogrammet ur Stora löparboken för kvinnor. Om 42 veckor är det nämligen dags för 42 km löpning på Stockholms gator. Till det loppet råkar jag ha köpt mig en biljett så nu är det bara att bita ihop och köra på. 

Ikväll var första passet. Korta intervaller. Ett upplägg som jag kört många gånger innan. Skön start att börja med något bekant, något jag känner att jag hanterar, något jag tycker jag är bra på. 

Uppvärmningen var 10 minuter jogg. Själva passet: 30 sekunders intervaller med 30 sekunders gåvila. Jag sprang utomhus på elljusspåret här i Byske där vi är just nu för sista semesterveckan. Nerjogg 10 minuter. Det gick bra allt som allt. På grund av lite ojämn mark kunde jag inte riktigt maxa farten som jag gör på löpband men jag sprang allt jag kunde och ändå hålla fotleder och fötter i styr. (Vrickar lätt fötterna när marken är ojämn men inte idag som tur är.) 


Nerjogg i denna vackra miljö.

Jag har fortfarande problem med tår som domnar. Ni som följer mig på instagram (@idamikpt) har nog bekantat er med mina åkommor. Det går okej. Det finns bättre och sämre dagar för mina tår och idag var det en bättre sådan. 

För att lyckas och kunna löpträna tre gånger per vecka som mitt program kräver måste jag ta hand om mina vader och fötter ordentligt. Några framgångsfaktorer för mig: 

  • Vadstretch.
  • Tåhävningar i alla de slag. Speciellt fokus på excentriska. 
  • Fotstretch.
  • Fotledsträning.
  • Vadmassage.


Sen finns det en massa mer utvecklingsområden för mig men det får jag ta i ett senare inlägg längre fram. 

Ni ska få hänga med på denna satsning. Ska försöka sammanfatta varje vecka. Blir en rolig, spännande, urjobbig och intressant resa det här. 

Mot Stockholms stadion och målgången. Som jag redan börjat visualisera, kommer sitta mycket i huvudet att jag genomför detta lopp.

Tack och hej för idag! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennie

    Vad roligt det ska bli att följa din resa, själv tränar jag inför halvmara så en extra stor klapp på axeln till dig som kör hela maran! Har också den boken hemma så kanske ska ge mig på det upplägget dom har där i för 21 km!