Idamik

5 tips för att komma igång med din träning!

Jag möter ofta människor som vill komma igång med träning men vet inte hur eller vad de ska träna. Ofta blir frågorna för många och olösta så istället för att komma igång blir inget av. 
Jag skulle vilja slå ett slag för den kravlösa träningen. Det är inte bara dem med gymkort, 25 st olika träningsskor och tydlig träningsplan som får och kan träna. Alla kan träna och alla kan komma igång med träning. Det är aldrig försent! 

Det behöver inte vara uttänkt och planerat in i minsta detalj. Det viktiga är att kroppen får röra på sig och pulsen får höjas, några gånger per vecka.

5 tips för att komma igång: 

  • Träna något du tycker om. Promenera, lyft något tungt, klättra, cykla, spring, hoppa, dansa, bara din egen fantasi sätter stopp. 
  • Boka dagar för din träning. Vad du än ska träna är det bra att se över veckoschemat och planera in när det ska ske. 
  • Ordna en träningsdate. Dra med en kompis ut som också vill komma igång. Promenera, spring eller dansa tillsammans. Samåk till gymmet och passa på att snicksnacka om allt möjligt på vägen. Ni kan peppa och motivera varandra att fortsätta kämpa. 
  • Sätt upp ett mål. Jag skrev precis att träningen inte behöver vara målinriktad men ett mål behöver inte vara ett visst antal lyfta kilon eller en viss sprungen sträcka. Ett mål kan vara att nu ska jag träna två gånger i veckan under tre månaders tid. Fundera vad du vill med din träning, vad du behöver för typ av mål för att bli motiverad. Små delmål längs vägen kan också vara en bra morot för att orka fortsätta när motivationen tryter.
  • Just do it! De klyschiga orden som är så sanna. Bara kör! Fundera inte så mycket. Försök se träningen som en del av ditt liv som bara är där. Som allt annat du gör under en vecka. Städar, tvättar, lagar mat, handlar och så vidare. Låt träningen vara en del av ditt liv som inte är exklusivt och bara vid vissa speciella tillfällen utan en del i vardagspusslet som ska med varje vecka. Ha kul och bara kör! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.