Idamik

Tre träningsövningar med mycket power och flås!

Just nu kör jag två renodlade styrkepass på gymmet varje vecka. Jag inleder passen med stora muskelgrupper och tunga övningar. Läs marklyft och knäböj. Däremellan blir det lite andra övningar också avslutar jag varje pass med mycket flås. Mycket eftersom jag vill ta tillvara på den power och kraften jag får i mina första övningar. Jag gillar känslan att sluta passet med massa svett och flås. Det ger mig en extra bra feeling och jag känner mig lite oövervinnerlig. Typ jag klarar vadsomhelst. 

Här ska ni får ett exempel hur den avslutande cirkeln kan se ut. Inte alltid cirkel men ganska ofta. Imorse var detta mina powerövningar efter en massa knäböj och höftlyft med skivstång. 

  • Gående utfallssteg 16 st.
  • Marklyft med kettlebell 8 st.
  • Burpees 4 st. 

Jag körde 4 st varv så snabbt jag kunde. Sen blev det korta intervaller på roddmaskinen. 4 st 200 meters intervaller så snabbt jag kunde. Vilade 30 sekunder mellan omgångarna. 

Grundtanken med mina flåsövningar är att jag kör relativt lätta vikter så jag kan hålla högt tempo och jag kör övningar som jag är van vid och jag behöver inte tänka så mycket på tekniken utan kan köra på allt jag orkar. 


Hatkärlek till roddmaskinen. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.