Idamik

Livets pusselbitar

Hej!

Lördag idag och heldag med lilleman. Vi har haft mysigt besök av Wilmers kusin Vera. Perfekt med en lekkamrat och barnvakt på samma gång. Nu sover W så jag kan passa på och ventilera lite tankar här i bloggen. Ibland behöver jag skriva av mig lite om livet. Nu är det precis så. Jag har haft en liten berg- och dalbana rent känslomässigt i veckan.

Humöret går verkligen upp och ner i en rasande fart och tyvärr mer ner än upp senaste dagarna. Ibland är det ju bara så men för mig är det lite ovant tycker jag. Efter jag blev mamma har känslostormarna avlöst varandra. Det är jag inte van sen tidigare, jag är en typisk jobbigt glad person. Alltid glad. Tycker tyvärr jag varit lite av allt möjligt på sistone och nästan deppig och ledsen någon gång varje vecka.

Det kan ha att göra med medicinen jag äter och sköldkörtelhormonet som kanske inte är rätt doserat ännu men det kan ju också vara PMS eller bara livet.

Jag tänker livet lite i pusselbitar. Familj, vänner, jobb, fritid är några av dessa pusselbitar. Allt behöver inte alltid vara perfekt för att allt ska rulla på men några av bitarna måste sitta på plats för att inte allt ska bli kaos. Lite som jag fick det förklarat för mig förut att om man har ett bord och varje ben är en beståndsdel i livet så klarar sig bordet uppe även om ett eller två ben svajar litegrann.

Jag tycker verkligen det är så med träning. Om jag inte mår bra psykiskt, kanske har tjaffsat lite med min sambo eller är stressad över jobb eller nåt sånt så har jag svårt att fokusera på träning och göra ett bra pass. Tankarna svävar iväg, jag känner mig lite tom och orkar inte ta i. Är relationen på topp, allt är lugnt och bra så funkar träningen toppen. Jag är en känslomänniska som styrs mycket av mina känslor och hur jag mår. En dramaqueen skulle man också kunna säga.

Jag hoppas berg- och dalbanan tar en paus nu och håller sig lugn. Det vore skönt och bra för nattsömnen till exempel. Jag funderar mycket kring vart och med vad jag ska jobba och kommer egentligen inte fram till något utan tankarna snurrar runt konstant hela tiden. Finns för- och nackdelar med allt och den stora frågan är om jag ska ta en säker väg med ett jobb som ger en bra fast lön men ett jobb jag inte helt och hållet är nöjd med eller om jag ska kasta mig ut och testa vingarna i träningsbranschen ännu en gång men inte alls lika säker inkomst osv osv. Svååååååårt beslut!!!!

Men mer om det en annan gång, nu ska jag passa på att vila lite medan lilla räkan sover.

Hoppas ni har en fin lördag och en fin första advent! Kram

img_7732

Vi längtar efter snön som tyvärr har töat bort.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.