Idamik

Hypotyreos – någon mer därute?

Jag har fått ett tråkigt besked. Eller kanske bra beroende på hur man ser det. Det har konstaterats att jag har sjukdomen Hypotyreos. Det innebär att min sköldkörtel inte mår som den ska. Sköldkörtelhormonet produceras inte och kroppen ligger på sparlåga konstant. Detta medför trötthet, yrsel, sömnsvårigheter, torr hy bland mycket annat. Jag har länge gått och känt att något inte varit helt okej i kroppen. Det är svårt att sätta fingret på vad det är men en känsla. Jag har kämpat med min viktnedgång efter alla graviditetskilon jag gick upp. Utan något vidare bra resultat alls. 

Nu har jag börjar äta läkemedlet Levaxin. En låg dos som förhoppningsvis ska ställa saker tillrätta i kroppen. Jag hoppas jag kommer känna mig bättre och inte lika orkeslös.

Jag har läst mycket om levaxin och hypotyreos och tyvärr är det ju mest dåliga erfarenheter som dyker upp när man googlar. Jag efterlyser därför ifall någon därute lyckats bra med sin behandling? 

Det är ännu oklart om jag komme behöva äta medicinen resten av livet eller om detta kan gå över eftersom det mest troligt grundar sig i en infektion jag haft i sköldkörteln förut. 

Hur har ni andra mått efter påbörjad medicinering? Någon som blivit bra och fått sluta med medicin? 

Jag tycker det känns jobbigt psykiskt att vara en person som äter medicin. En sjuk person men ska försöka att inte låta de tankarna ta över och istället fortsätta som vanligt. Är lite osäker på om jag bör lyssna på tröttheten eller fortsätta övervinna den som jag gjort hittills. När det kommer till träning har jag oftast övervunnit tröttheten. Släpat mig iväg ändå och kört på. Smällen har väl kommit dagen efter då jag är totalt slut men det har som varit värt det för att få träna och få energin och glädjen som det ger. 

Någon som har kunskap kring träning och problem med sköldkörteln? Bara att köra på om allt känns ok? 

Hör gärna av er. Vill helst inte googla mer 🙂 



Tur jag har min lilla prins som håller mig på gott humör om dagarna. Det här kommer bli bra, det vet jag men alltid tufft när man är mitt i något som är mindre bra. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Erika

    Hej kussen! Tråkigt att höra att du är sjuk och inte mår bra. Jag tror jag känner till en som har samma sjukdomen. Kolla in bloggen http://lillamari.blogspot.se Hon är syster till en gammal kollega/vän till mig och jag har följt hennes blogg i några år nu. Om jag inte minns fel har hon samma sjukdom och har ätit Levaxin. Hon tränar dessutom mycket och kan möjligen delge sina erfarenheter kring detta.
    Ta hand om dig så länge så ses vi förhoppningsvis i/vid hockeyrinken under mellandagarna. Kram på dig!

    1. mammamuskler

      Hej!
      Tack! Jag känner mig inte så sjuk så det är skönt. Har förhoppningsvis fått en mild variant som kan bli bättre nu med medicin.
      Ska genast kika in på den bloggen. Tack för tipset och hoppas vi ses på hockeyrinken i jul 🙂 Kram!

  2. Lotta

    Hej Ida. Vet inte hur det är att ha hypothyreos men vet hur det är att vara sjuk och frisk samtidigt. Jag har en kronisk tarmsjukdom som tvingar mig till daglig medicinering. Oftast mår jag bra men när jag började äts medicin för ett år sen känner jag väl igen dina tankar i mina. Att vara ”sjuk” på papper var psykiskt jobbigt. Men man lär dig att hantera det. jag tänker att jag är en ”frisk morbus chron patient” som råkar äta medicin. Vägrar se mig själv som en sjuk sjuk människa.
    Hoppas du snart mår bättre.
    Kram Lotta ( kollega till Pelle)

    1. mammamuskler

      Hej Lotta! Tack för din kommentar ? Du är en riktig kämpe och en förebild!
      Tack för att du delar med dig! Jag tror detta kommer gå galant och att jag känner mig bättre snart, är som du säger rörigt psykiskt att vara beroende av medicin och att allt i kroppen inte är som det ska men så länge medicinen hjälper är det ju bara bra.
      Ha en fin dag! Kram