Idamik

Löpning i djupsnö!

Hallå där i fredagsmyset! 


Jag kikar in här för att berätta om mitt lite ovanliga träningspass i eftermiddag. Jag pälsade på mig och gav mig iväg i joggingtempo längs gångvägen här på Nydala. Egentligen utan plan. Bara springa lite, bli svettig och låta lungorna jobba. Det gick riktigt lätt trots ungefär 8 minusgrader. Kändes varmare till en början iallafall. 

Jag blev sugen på att testa springa i djupsnö. Vid campingen här i Umeå finns många stora gräsområden som nu alltså är orörda snöområden. Jag vek av från den upptrampade stigen och sprang med snö till knäna ungefär. Suuuuuperjobbigt men jätteroligt. Sprang lite hit och dit. In i skogen på en stig, vek av från stigen, tillbaka och sen ut på gångvägen igen. Sprang några lyktstolpsintervaller. Ökade farten rejält, lufsade och upprepade några gånger. 

Jag stannade och njöt av utsikten. Joggade vidare och vände sedan tillbaka. Jag tog några snöintervaller till för att sedan jogga och möta mina killar på Ica. 

Ett härligt och oväntat pass. Det kändes rejält i låren att springa i snön. Jag behövde lyfta benen ganska rejält och kämpa mig fram. 

Har ni möjlighet att springa i djupsnö? Testa innan det töar bort. Det är när du testar nya grejer du utvecklas. Kroppen får jobba på ett nytt sätt, någon ny muskel behöver aktivera sig och jobba. Och du kommer garanterat ha roligt undertiden. Jag skrattade och kände mig som ett litet barn emellanåt. Jättehärligt! 


Vik av från stigen och testa ny mark, garanterat kul och lärorikt. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.