Idamik

Min utmaning #starkoktober

Vart tog oktober vägen? Helt galet snabbt har det gått och november är här redan imorgon.

Vintern är verkligen påväg på riktigt.

Jag har ju haft en utmaning till mig själv nu i oktober. Stark oktober har jag kallat den.

Utmaningen för er som missat bestod av:

  • 10000 steg om dagen.
  • 4 st träningspass varje vecka.
  • Inga sötsaker.

Jag körde från 3 oktober till i fredags. Nästan 4 veckor. Det har gått bra på de flesta fronterna.

Det tuffaste som jag förutspådde var stegen. Att få ihop 10 000 steg varje dag har varit en utmaning och jag har inte lyckats precis varje dag men nästan. Jag har definitivt rört mig mer än innan och det är huvudsaken. Vissa dagar när Wilmers aktiviteter har fått vara i fokus har jag inte alltid hunnit med. Jag kommer fortsätta jaga så många steg jag kan men jag kommer inte fixa 10 000 varje dag tyvärr. Det är så mörkt på kvällarna här nu och med de senaste två veckornas våldtäktsförsök här i närområdet så känner jag mig lite mörkrädd att vara ute och vandra när mörkret lagt sig. Någon kväll när jag var ute var det dessutom ett personrån precis här där vi bor. Sånt skrämmer mig tyvärr så kvällspromenader väntar jag nog med tills snön fallit, då är det mycket ljusare utomhus.

Träningen har gått riktigt bra nu i oktober. Med undantag från några sjukdagar så har jag kört på riktigt hårt. 4-5 st pass per vecka har det blivit och det ska jag fortsätta hålla i. Jag har mestadels kört högintensiv träning och jag tycker det har gett resultat. Jag orkar betydligt mer nu än i starten och jag vågar mer. Jag har till exempel börjat lägga in mer hopp i träningen. Det har jag fegat med ganska mycket innan pga svag bäckenbotten men nu känns det mycket bättre. Jag blir starkare och starkare på alla fronter.

När det kommer till sötsaker har jag hållit mig helt från smågodis. Jag har ätit någon bit mörk choklad samt att jag fikat litegrann när jag varit på kalas. Det hade jag bestämt innan att jag skulle göra så det var inget som var oplanerat. Det har funkat bra men jag har för första gången haft svårt med sötsug. Brukar gå väldigt bra när jag bestämt mig att vara utan men denna gång blev det tufft. Jag kommer fortsätta hålla ner sockerintaget men kommer äta lite godis en gång per vecka. Tycker Ica Maxis små påsar vid lösgodiset är perfekta. En halv sån liten och jag är nöjd. Lite gott här i livet får man ha tycker jag.

Jag har inte hållit någon stenkoll på vågen under dessa veckor. Jag vet att siffran har minskat men i nuläget vet jag inte hur mycket. Det viktiga för mig är hur kroppen känns och nu känns den verkligen bättre än på mycket länge. Jag känner mig stark och orkar köra på riktigt hårt med träningen. Både löpning och styrka. Jag vill kunna göra vad jag vill med kroppen. Springa, hoppa, lyfta och allt vad jag kommer på. Det är en superskön känsla att känna att jag orkar. Kläderna sitter bättre nu och jag kan ha flera plagg nu som inte passade bara för en månad sen. Jätteskön känsla.

Dessa veckor har alltså gett mycket mer positivt resultat än vad jag hade kunnat hoppas på. Jag fortsätter i samma anda även om utmaningen officiellt är över.

Hur har det gått för er andra som kämpat lite extra nu i oktober?

idamikaelsson13

Jag och min lilla fanclub.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Poddkollen

    Kika gärna in på poddkollen.se där jag dagligen kommenterar och tipsar om olika poddavsnitt – eller följ poddkollen på insta 🙂

    Den här veckan tipsar jag bland annat om podden Hälsosant.