Idamik

Motivationssnack del 2

Igår skrev jag lite tips hur man kan tänka för att få till träningen, det kan du läsa här.

Här kommer ännu några tips på hur du kan tänka för att komma igång och även hålla i träningen som en del av ditt liv:

  • Prioritera. Om du vill få till träningen så kan du behöva prioritera bort något annat i livet. Du kommer kanske inte hinna hålla hemmet kliniskt rent eller hinna träffa kompisar varje kväll. Du får kanske tacka nej till något annat till förmån för din egen tränings skull.
  • Träna med en kompis. Ifall du bestämt träff med någon annan är det mycket svårare att låta bli att träna. Det är inte kul att vara den som ställer in. Tränar du tillsammans med någon kan ni peppa varandra, lära varandra någon ny övning och garanterat få till en rolig stund. Ett jättebra sätt att både hinna träffa vänner och få till träningen är en träningsdate.
  • Belöna dig med ett träningspass istället för att bestraffa. För många är tyvärr träning en bestraffning eller något nödvändigt ont. Ifall du har ett sånt synsätt så kan det vara en god idé att försöka ändra på det. Tänk dig att träningen är en belöning till dig själv. Unna dig en löptur i solen eller en timme egentid på gymmet. Det kommer verkligen vara lättare för dig att ta dig iväg om du tänker positivt om träningen.
  • Muta dig själv. Ja du läste rätt, det är okej att muta dig själv för att ta dig iväg och träna. En muta kan till exempel vara ett schysst klädesplagg du spanat in. En god chokladbit eller varför inte en bra tidning att läsa efter passet. Ifall du vill få igång träningen och bibehålla den kan du sätta upp mutor eller belöningar under en längre tid. Till exempel när du hållit i och tränat tre pass per veckan under en månads tid får du köpa de där fina träningstightsen du spanat in.

Hoppas du hittat något tankesätt som passar dig och lyckas komma igång och bibehålla träningen i ditt liv.

IMG_0113

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.