Idamik

Veckans pepptalk

5 Basfakta:

Namn: Emilia Gardell.

Ålder: 28.

Sysselsättning: Förskollärare.

Bor: Skövde.

Instagramkonto: emilia_gardell

IMG_7134

Hur ser en vanlig träningsvecka ut? – Mitt mål är att träna tre gånger i veckan, fler pass är bonus. Oftast blir det två pass på dagtid med min dotter Mollie, ett år, i vagnen och ett ”egentids-pass” någon kväll. Utöver detta ett par tre promenader i veckan med vagnen. Är så tacksam att ha kunnat ta med Mollie i vagnen till gymmet sedan hon var ca 3 månader gammal (när jag inte var så nojig över alla baciller längre). Är lite förvånad att hon fortfarande tycker det är helt okej att sitta där i vagnen o greja medan hennes mamma tränar. Styrketräning ligger mig varmast om hjärtat och det är där mest fokus ligger, är det kul blir det bra. Men för flåsets skull är det bra om åtminstone ett av mina pass innehåller en konditionsdel. Får dock ibland lite ryck i perioder då jag är ute och springer en hel del men det håller oftast inte i så länge.

Favoritövning? – Jag gillar ryggövningar, har alltid varit lite extra stark i just ryggövningar, så jag säger latsdrag, smala och breda. Marklyft är en sån där övning jag känner stor hatkärlek för, såå bra övning men förjäkla jobbig alltså!

Vad/vem inspirerar dig? – Jag inspireras av människor med driv, som jobbar för att uppnå sina drömmar, stora som små. Jag inspireras av alla super mamas (ja papas med såklart) som roddar småbarnsåren och alla dess bestyr med bravur. Och sist men inte minst, jag inspireras av min dotter och hennes nyfikenhet och hunger på att upptäcka vår värld, hennes förmåga att vara här och nu, hela tiden -det skulle jag behöva bli bättre på!

Har du något mål uppsatt inför 2017? – Inga konkreta mål direkt. Det skulle väl vara utmaningen som kommer med få in träningen i det nya livet med att börja jobba, ha ett barn i förskola samt bygga vårt drömhus. Vi är två här hemma som vill få till vår träning men med vilja och lite pusslande så kommer det att gå!

Nämn 3 livsmedel du alltid har i kylskåpet/skafferiet? – Kvarg, Bregott och ekologisk A-fil (Hjordnäras, absolut godast)

Har du något hälsotips du vill ge bloggläsarna? – Gör inte för stor sak av det! Hälsa är så mycket mer än att äta strikt och träna många pass i veckan. Du ska finna din egen balans av detta, den balans du mår bra av och kan leva efter. Tänk att du ska ta hand om kroppen så den är pigg och stark för att orka med vardagen, hela livet ut. Hälsa är att må bra!

Berätta en hemlis om dig själv? – Jag brer gärna lite för mycket smör på mina mackor, finns inget godare! Jag har, under hela min uppväxt, aldrig hållt på något lagsport eller sport i överhuvudtaget och började inte träna regelbundet förens jag var 22 år.

IMG_7135

Tack för att du var med och inspirerade oss Emilia. Helt fantastiskt att du kan hålla igång träningen så bra och att fina lilla Mollie hänger med och peppar mamma på gymmet. En riktig power mom!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.