Idamik

Kom igång med utfall

Fil 000 (1)

En övning som inte alltid fungerar så bra under graviditeten är utfall. Den kräver en hel del av höfterna och enbensbelastning bör undvikas i slutet av graviditeten för att skippa alltför stor belastning på hela bäckenet.. Det kan därför kännas lite ovant att komma tillbaka till den övningen efter förlossningen och det kan vara bra att vänta ett tag ifall det var längesen du gjorde utfall. (Det kan såklart också kännas helt toppen att göra utfall under graviditeten och då kan du göra det).

Ett bra sätt att komma igång är att jobba med stillastående utfall när du tar ett kliv bakåt. Det är lättare än att kliva framåt och står du stilla istället för går så är det lättare att fokusera på balansen, hålla en rak linje mellan fot, knä, höft och spänna magen genom hela övningen.

Utfall är en jättebra övning för ben och rumpa samt att det ofta kan bli ett härligt pulspåslag. Ifall det känns alltför vingligt kan du till en början hålla i något som stöd när du gör utfallet, förslagsvis vagnen, Känn efter hur det känns, ta det i din egen takt och våga utmana dig själv.

Du kan så mycket mer än du tror!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.