Idamik

Rörlighetsträna i vardagen!

När vi är barn så kan vi krypa, hoppa, klättra, hänga, sitta på huk, ja göra vad vi vill med kroppen som redskap. När vi blir vuxna händer det något. Vi sitter stilla mestadels hela dagarna och tappar allt var rörlighet och kroppskontroll heter. Många går till gymmet och tränar men är då så stela i alla möjliga muskler och leder så det går knappt att göra en halv knäböj. Våra orörliga kroppar blir ofta även onda och vi drabbas av smärta.

Är detta ett problem? JA! Går det att göra något åt våra stela, onda kroppar? JA!

Att rörlighetsträna i vardagen är enkelt och behöver inte vara någon stor grej. Har du barn? Perfekt!

Lek med barnen på deras nivå, sitt på huk när ni leker i sandlådan eller lekhörnan. Kryp på alla fyra efter ditt barn, plocka ihop leksaker gåendes i björngång. Bara gör något för att din kropp ska kunna få en chans att bli rörligare.

Det kan kännas tungt i en början och nästan helt omöjligt men om du har tålamod och gör små grejer varje dag i din vardag för att utvecklas på denna front så kommer du märka framsteg. Att sitta på huk är inte speciellt jobbigt när man vant sig. Bestäm dig att testa varje dag i två veckor och vips sitter du på huk utan att du ens reflekterar över det.

Som plus i kanten slipper du få smutsiga byxor från sandlådans sand 😉

Är ni duktiga på att utveckla er rörlighet? Kom gärna med smarta vardagstips så kan jag sätta ihop en liten tipslista kring detta!

IMG_6759

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.