Idamik

Konditionsträna utan löpning och hopp!

Under andra delen graviditeten och som nybliven mamma är det bra att vänta med löpning och hopp tills du tränat upp bäckenbotten igen. Då är det perfekt att konditionsträna på andra, mer skonsamma sätt.

För mig funkade cykling väldigt bra. Jag kunde cykla på motionscykel hela graviditeten och ganska snabbt efter förlossningen och efter några månader körde jag fullt ös på spinningklasser. Ett bra sätt att få upp pulsen och låta benen jobba rejält samtidigt som det är skonsamt för leder och eventuellt trötta fogar.

Roddmaskin var också ett bra alternativ för mig i min alternativa konditionsträning. Där blir det mycket fokus på överkropp men även benen får jobba riktigt rejält.

Ifall du inte tränar på gym och vill utmana konditionen lite extra under barnvagnspromenaden är det en bra idé att köra stepups. Börja på en bänk, ett trappsteg eller sten som inte är så hög och utmana sedan mer och mer efter några veckor. Ju högre bänk, desto jobbigare. Se hur bäcken och fogar reagerar och anpassa utefter det. Hållningen ska vara stolt och stark när du kliver upp och ner. Ju snabbare du kör, desto jobbigare för flåset.

IMG_6202 IMG_6197

Stepup med usikt av högsta kvalité. Sätt i hela foten när du kliver och tryck dig upp med beslutsamhet.

Bara fantasin sätter stopp, i vår natur finns så mycket bra träningsredskap. Ta vara på det och kämpa på!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.